Как да запазим формата си след зимния сезон

Как да запазим формата си след зимния сезон

Още по темата

Зимата всички активни скиори постигат невероятни телесни форми , като просто се наслаждават на любимия си спорт. За да запазят оформеното през сезона тяло и през лятото на помощ идват  лесните упражнения, който ще запазят спортната ви фигура.

1. Бягането- един от най- лесните начини да поддържате тонуса си всеки ден.

1687562Thinkstock/Guliver

2. Клековете - по малко всеки ден ще поддържат бедрата и седалищната ви част винаги стегната. Ако от кляканията краката ви омекват като на "новородена сърничка", значи трябва да ги правите по-често. Кляканията предпазват от болки в кръста, таза, коленете и глезените. Те увеличават гъвкавостта и баланса, както и поддържат на ниво връзката между мозъка и мускулите.

1687447foter

3. Коремните преси - няма да повярвате, но и със скромната бройка от 5 на ден вие не само ще запазите постигнатите резултати ,но и допълнително ще оформите тялото си.

1687448blog.exisport.com

4. Турско ставане

Идеята е докато държите малка тежест над главата си с напълно изпъната ръка, да преминете от напълно легнало в напълно изправено положение и обратно. Това е "най-практичното упражнение за цялото тяло”. Дори да изпълните само част от него или не държите тежест, пак ще подобрите силата, координацията и баланса на тялото.

1687449Baltimore Kettlebells

5. "Дъска"

Идеята на т.нар. "дъски" (от англ. – planks) е изпънатото тяло да бъде поддържано единствено от лактите.Te са популярни най-вече с ефекта си върху коремните мускули, но едновременно с това помагат за ръцете, раменете и гърба.

6.Набирания

Класическото упражнение е за гръб, ръце, рамене, корем и предмишници.

С тези прости и лесно изпълними упражнения ще запазите гарантирано формата си до другуят зимен сезон.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май