Истини и лъжи за потенето

5 разпространени мита!
Истини и лъжи за потенето

Потите ли се повече от другите или е точно обратното? 

Ето най-разпространените 5 мита свързани с потенето.

1. Хората с наднормено тегло се потят повече от другите.

Да, вярно е! Хората с наднормено тегло обикновено имат повече мазнини, отколкото другите. Тези хора сякаш носят допълнителна топла дреха, което е и причина за покачване на телесната температура и потенето.

2. Храната, която ядем се отразява на миризмата на потта ни.

Да, вярно е! Всяка храна която постъпи в тялото ни може да даде отражение върху собствения ни аромат. Например, ако ядем чесън – той съдържа огромно количество етерични масла, които са толкова силни, че могат да дадат отражение върху миризмата на потта ни.

3. Когато човек се поти, отслабва. 

Не, не е вярно! Потенето не може да осигури трайно и дългосрочно отслабване. Разбира се за момента можете да загубите течности, които да повлияят върху теглото ви, но това не означава загуба на мазнини!

1523425Thinkstock/Guliver

4. Изгаряте повече мазнини по време на тренировка, ако се потите.

Не, не е вярно! Изпотяването не е свързано с интензитета и натоварването по време на тренировка. Но по този начин организмът регулира топлината на тялото. Така че не е задължително тези, които се потят най-много във фитнес залата да изгарят най-много калории по време на тренировка.

5. Нетрениращите се потят повече от другите.

Не, не е вярно! В действителност е точно обратното. Хората, които тренират редовно се потят повече. Тялото усеща кога температурата се покачва и реагира изключително бързо, което води до изпотяване.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май