Имате ли тяло на олимпийски атлет?

Почти...
Имате ли тяло на олимпийски атлет?

Притежавате фигура на баскетболист? На гимнастик? На плувец? 

Е, не се чудете повече. Бихте могли да разберете веднага, като използвате една супер забавна инфографика, публикувана в сайта на BBC.

Всичко, което се иска от вас, е да напишете ей тук точно колко сте високи и колко тежите. И толкоз. След светкавична справка, системата ще ви покаже на кой олимпийски атлет сте "одрали" ... тялото. Да пробваме.

Резултатът е...

Fitwell.bg (колаж)

Оказва се, че най-много приличам на сръбкинята Olivera Jevtić, която е бегачка на дълги разстояния. Е, "приличам" е доста силна дума, признавам. Истината е, че съм твърде далече от нейните 174 сантиметра височина. 

Да не споменавам факта, че никога не съм участвала в маратон (нито в Олимпиада) и имам само един медал, но не в бягането, ами за "най-добра колежка" ;)

Разбира се, инфографиката е направена най-вече, за да запознае читателя с част от състезаващите се атлети на Олимпиадата*. И, да, прави го по един доста оригинален начин. От нея научавам, например, че най-дребничката участничка в Игрите е японската гимнастичка Asuka Teramoto, висока само 136 см и тежаща 30 килограма. Оу!

А със своите 219 см и 110 килограма китайският баскетболист Zhaoxu Zhang спокойно може да бъде наречен Великанът.

Нека не забравяме обаче, че, освен изваяни тела, олимпийците притежават куп атлетически качества, като: бързина, сила, експлозивност и още, и още... Точно те ги правят това, което са – шампиони, спортни гении и вдъхновяващи личности.

Е, грабнете си от техния олимпийски дух и спортувайте! И кой знае... Един ден може наистина да приличате на тях. Във всяко едно отношение. 

*Данни има за всички състезаващи се британски атлети, а са представени само 10% от участниците от всяка нация. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май