Зомбита! Бягай!

Ново приложение за смартфони ще ви спретне състезание със зомбита и спасяване на света
Зомбита! Бягай!

Тичането е градска класика, която дори в спортно негостоприемна София има своите последователи. И да, веднъж да свърши тази снежна зима, и ние ще се върнем към обиколките на Южния парк и на алеята на бул. Цар Борис III.

Бягането обаче има и своята негативна страна – монотонно е и може да бъде малко скучно, особено ако не слаломираме между закачливи кучета и майки с колички, които обичат да завоюват огромни територии.... Всъщност, признаваме – има дни, в които и най-френетичният плейлист не може да ни мотивира да пробягаме максимално разстояние. Убедени сме, че това важи понякога и за вас.

Тази пролет всичко може да се промени само с един... зомби апокалипсис! Да, джогингът ще се превърне в надбягване с ужасните хорър герои, които ще ви дишат във врата и ще ви преследват в собствения ви град, докато вие се опитвате да спасите остатъците от човешката цивилизация.

Six To StartНовият апликейшън за смартфони, наречен "Зомбита, бягай!" (Zombies, RUN!), е супер забавна игра, която обаче няма да ви държи приковани към дивана. Напротив - сериозно ще ви раздвижи. Щом се включите в предизвикателството, вие се превръщате в "Състезател 5", който трябва да открива и събира продоволствия и предмети по пътя си и да избягва зомбитата, които са петите му.

Приложението е изцяло аудио – по време на всяка от 13-те мисии получавате насоки накъде да се движите, колко близо са съществата, които искат да се нахранят с мозъка ви и колко ви остава до крайната цел. С течение на мисиите ще научите и цялата история зад играта, която обещава да е доста интересна.

През цялото време на физическа активност телефонът ви проследява и записва скоростта ви, изминатото разстояние, времето и изгорените калории.

"Мисиите" са с различно натоварване, но съдържат задължителните елементи за всяка добра тренировка - загряване, спринт, разтоварване и т.н. Идеята е да следвате различни схеми на кардио натоварване, за да не привиква тялото ви, а и да не ви доскучава много.

Засега не е ясно точно как аудио мисиите ще бъдат синхронизрани с особеностите на различни терени за бягане, но скоро ще разберем.

Производителите от Six to Start, базирани в Лондон, които разработили проекта съвместно с британската писателка Наоми Алдерман, обещават реалистични звукови ефекти. С други думи, ще чувате зомбитата винаги, когато се наложи да ускорите крачка. А единственият начин да им се изплъзнете е да бягате през глава :) Единственият недостатък е, че апликейшънът е с изцяло английски интерфейс. Добрата новина е, че в озвучаването участват популярни хора от зомби филми: Джордж Ромеро, Саймън Пег, Самюел Джаксън, Морган Фрийман и много други.

"Зомбита, бягай!" ще може да се използва и на стандартна пътека – у дома или в залата, така че дори на закрито няма да ви доскучава.

Приложението, съвместимо с iPhone, ще се появи на пазара в края на този месец. Версията за Android пък ще бъде достъпна в началото на май. Засега цената на състезанието със зомбита не е обявена, но се очаква да е символична. Не е ясно и дали се планира пускането на безплатен вариант.

Six To Start

Появиха се слухове, че фитнес играта ще дава възможност за мултиплейър, т.е. ще можете да се кооперирате и да тренирате с приятели или пък с напълно непознати "супергерои" близо до вас. Освен това в бъдеще се очакват и велосипедни мисии за феновете на колелата.

Изобщоооо, нямаме търпение да спасим света от гадните твари :) Вече ги чуваме: "Braaainz, braaaaainz"...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април