За краката с любов

Те се нуждаят от движение!
За краката с любов

Замисляли ли сте се колко важна роля играят краката ви за поддържането на отличен тонус, добро кръвообращение, здравия гръб и дори красивата стойка на тялото?!

От краката зависи много и не случайно трябва да се упражняват всекидневно, за да се запази отличната форма и здраве на тялото. Слабост или болка в крака могат да провалят с месеци, дори при някои и с години поддържането на здраво тяло.

Важно е да не пренебрегвате и най-малките симптоми на неразположение, независимо дали е в пищяла, прасеца, ходилото, пръстите, глезена, коляното или която е да е друга част от краката.

1612545Thinkstock/Guliver

Необходимо е да тренирате за всяка мускулна група, за да можете да укрепите мускулатурата. По този начин ще коригирате походката, стойката си и в същото време ще премахнете значителна част от малките неразположения в тялото.

Започнете от пръстите на краката
- Упражнението пръсти-пети, пръсти-пети е изключително подходящо за раздвижване на кръвообращението. По този начин ще се предпазите от застой на кръвта във вените, което в последствие да доведе до разширени вени.
- Погрижете се всекидневно да масажирате ходилата на краката. Не е необходимо да знаете наизуст всички точки, важното е когато се приберете вечер от работа да си направите сами един кратък 5 минутен масаж на ходилата. По този начин няма да страдате от задръжка на течности и в същото време ще освежите и тонизирате краката. Ще се освободите от тежестта, която ви тормози.
- Извършвайте всекидневни въртеливи движения за раздвижване на глезените.

Краката и прасците
- Движение, движение и пак движение. Имам една любима максима, а тя е: "Защо да лежа, когато мога да ходя и защо да ходя, когато мога да тичам." Спазвам я непрекъснато. Поддавам се на собствените си импулси. Важното е да се движите. Дори на работното място, ако ставате от стола на всеки 40 минути ще се почувствате значително по добре.
- Изпълнявайте клекове, карайте колело или подскачайте с високо вдигнати колене. Разбира се, ако нямате сериозни травми, които да ви попречат. Важното в случая е да изберете правилните упражнения подходящи за вашето тяло и здравословно състояние.

Горната част на бедрата и таза
- Включете упражнения, които са за горната част на бедрата и таза, тъй като много често походката и болките които се появяват в кръста и гърба са причинени от прищипване именно в свръзката на бедрата с таза.

Избирайте разумно обувките, които носите! Постарайте се да не сте през цялото време на висок ток, защото рискувате да нарушите не само вените и да страдате от разширени вени, но и ставите, стойката и да се сдобиете с изключително странни болежки. Ниските обувки трябва да ви бъдат съобразени с вашия свод на ходилото или в противен случай е задължително да слагате допълнително стелки.

Избягвайте тежките и тромави обувки, особено ако сте с крехка костна система. През зимата носете обувки с хубави стелки и такива, които придържате глезените на краката ви. Тези малки детайли могат да ви спестят множество главоболия и неочаквани контузии през зимния сезон.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април