Една майка, едно колело, шест деца

Ще променят представата ви за тандем
Една майка, едно колело, шест деца

Емили е майка на 6 деца. Ако това не ви се струва особено постижение, нека ви разкажа и останалото :)

Всеки ден госпожа Финч велосипедира заедно с хлапетата си. Или по-точно - вози ги на уникалния си тандем велосипед. Почти всичките :) 

Значи, ето каква е обичайната схема:

  • Трима малчугана (най-малките) се качват отпред в специална карета, прикачена към основното возило.
  • Едно детенце се вози отзад на колелото на майка си, в столче.
  • Друго хлапе управлява велосипед, свързан с главното колело.
  • А най-големият син на Емили (вече 11-годишен) кара самостоятелно зад колоната.

Всичко това, заедно с пазарските торби, прави близо 200 кг спортно предизвикателство, което госпожа Финч преодолява на ежедневна база.

Историята

Jonathan Maus, BikePortlandБезстрашната мадама закупува своя тандем преди около 3 години, давайки си сметка, че има нужда от движение и спорт. Инвестицията е голяма, но, както става ясно, си заслужава всеки цент.

Виждайки странната машина, паркирана пред дома ѝ, съседите започват да се шегуват: "Каква е тази лодка, дарлинг?", питат с насмешка. 

В началото, Емили (която по същото време е бременна) подкарва с труд каретата. Но много скоро успява да усъвършенства маневрирането и придвижването с нестандартната машина.

Зарът е хвърлен, педалите се въртят

Впоследствие, байк семейството се премества в Портланд, където открива доста добри условия за съвместно въртене на педалите. Финч признава, че животът ѝ коренно се променя оттогава. Не само нейният, но също и този на децата ѝ.

"Имаме кола, но хлапетата са забравили какво е да се возят в нея", с гордост казва спортната мама. Калпазаните ѝ са научили какво е движение в невръстна възраст и, ако питате нас, това е просто чудесно.

Самата Емили споделя, че се чувства в прекрасна физическа форма – отслабнала е значително откакто "шофира" по улиците на Портланд. И си е възвърнала нормалното тегло след последната бременност.

Велозадругата е забавна гледка отстрани. И не само. Доказателство е на неписаното правило, че където има желание, има и начин :)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април