Джогинг под звездите

Интересен и безопасен
Джогинг под звездите

Лятото не си отива, само така ви се струва :) Синоптиците обещаха слънчев и топъл септември, така че не бързайте да се затваряте в домовете си.

Напротив. Използвайте всяка добра възможност да прекарвате свободното си време на открито. Спортувайте навън и не се отказвайте от редовната си джогинг сесия в парка.

Има една есенна подробност обаче, на която ще е добре да обърнете внимание. С приближаването на новия сезон дните стават по-къси. С други думи, започва да се стъмва по-рано, уви.

В този ред на мисли, може да ви се наложи да тичате по тъмно. В това, разбира се, няма нищо страшно. Защото повечето паркове и стадиони са горе-долу осветени ;) Все пак, бихте могли да направите тренировката си по-ефективна, ако:

  • inm.comБягайте по познат терен. Промяна и експерименти с маршрута правете на дневна светлина. Когато видимостта ви е намалена, по-трудно забелязвате препятствията по пътя (камъчета, дупки, клонки и т. н.). Това, от своя страна, може да се превърне в предпоставка за контузии.
  • Бъдете забележими. Буквално! Носете дрехи в ярки цветове, за да могат другите хора да ви виждат, както и вие тях. Така ще си спестите евентуални сблъсъци.
  • Тичайте без музика, защото тя може да ви подейства разсейващо. А трябва да сте максимално фокусирани и по-внимателни, когато става въпрос за джогинг под звездите.
  • Бягайте с другарче. Ще ви бъде по-интересно и ще се чувствате по-сигурни в компанията му.

Иначе, ще се убедите сами, че бягането по тъмно е наистина приятно :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април