Във форма за 10 минути! 4 упражнения за жени 40+

Във форма за 10 минути! 4 упражнения за жени 40+

Наближавайки 40-те все повече дами усещат, че времето за активни спортни занимания намалява стремглаво. В същото време се нуждаете от някои специфични упражнения, които да стегнат мускулатурата на онези места, които единствено и само вас ви дразнят, когато се погледнете в огледалото без дрехи.

Предлагаме ви 4 упражнения на треньорката Larysa DiDio, благодарение на които ще забързате метаболизма си, ще се сдобиете с плосък корем и ще се справите със стягането на мускулатурата точно на онези най-дразнещи места по тялото.

Единствено от вас ще се изисква да отделяте всяка сутрин по 10 минути, за да ги правите. Имайте предвид, че за да постигнете големи резултати утре - е важно да положите малки усилия днес.

Изпълнявайте всяко упражнение в продължение на 45 секунди, почивайте 30 секунди, след което повторете всички упражнения отначало още 2 пъти.

1592621Mich Mandel

Легнете по гръб като свиете краката в коленете, а ходилата разположите в лек разкрачен стоеж на пода, така че да са на нивото на раменете. Зад гърба си поставете малка топка за спорт, възглавница или кърпа навита на руло. Разположете ръцете от двете страни на главата и започнете да повдигате горната част на тялото.

1592622Mich Mandel

Легнете по гръб. Разположете малката топка между сгънатите ви и повдигнати перпендикулярно крака на тяло. Сложете ръцете от двете страни на главата и започнете да изпълнявате коремни преси, като усуквате тялото си наляво или надясно, като водещото в случая е единия или друг лакът.

1592620Mich Mandel

Легнете по гръб и вдигнете краката нагоре като се стремите през цялото време да сте с изпънати колене. Вземете топката между дланите и започнете да повдигате горната част на тялото, като се стремите да не променяте позицията на краката.

1592623Mich Mandel

Легнете по гръб като разположите топката между краката. Стегнете горната част на тялото, като придържате главата с двете ръце. Започнете да вдигате и спускате краката като се стремите да са максимално изправени. Стремете се да не ги свивате в коленете.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април