Всички обичат народните танци

И това не е случайно! Те са чудесно кардио занимание и ефикасна антистрес терапия
Всички обичат народните танци

Оказа се, че голяма част от приятелите ми ходят на народни танци. Е, записах се и аз – не, защото е модерно, а защото просто много обичам да танцувам. Още на първата тренировка обаче разбрах, че съм попаднала на правилното място...

Няма нищо по-хубаво от усещането да се движиш в ритъм под звуците на красивите песни от българския пъстър фолклор. Да научаваш стъпките. И не само – да ги усещаш, без да ги знаеш наистина.

Танцувала съм ча-ча-ча, салса, румба, танго и много други, но не мога да сравня с нищо невероятното чувство да тропна едно хорце :) Ама наистина!

Всъщност, заниманията по народни танци нямат нужда от реклама. Но, ако много държите, ще изброя набързо няколко от техните безспорни предимства:

  • Солидно изпотяващи са и, по своята същност, представляват страхотна кардио тренировка. Иначе казано, ако ги практикувате редовно (два пъти седмично, например), имате шанс да свалите няколко килограма. Е, определено натоварват най-вече долната част на тялото, но какво пък... Да имаш силни крака е важно :)
  • О, да! Подобряват координацията и чувството за ориентация в пространството.
  • Зареждащи и тонизиращи са.
  • Лекуват депресията, усмихват, радват душата.
  • Позволяват ти да общуваш, да срещаш нови приятели и да споделяш с тях много хубави емоции.
  • Дават ти прекрасна възможност да научиш нещо повече за себе си, за фолклора си, за традициите...

Изобщо, нашите танци са си... наши. Те ни карат да се чувстваме добре – и физически, и психически. Затова не се колебайте да си ги причинявате редовно.

А за да ви запаля по тях, ще ви поканя да потанцувате с невероятния Камен Донев във видеото:  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май