Велоалеи в небето?

Може да се появят скоро в Лондон
Велоалеи в небето?

Пуф, ужас! Понякога по нашенските велоалеи се движат толкова много пешеходци, че не остава място за колоездачите :) Точно тогава ми се иска, заедно с колелото, да се издигна във въздуха, над всички. И да си карам по въздушен, невидим коридор.

Звучи ви като абсурдна фантазия, но скоро жителите на Лондон може да се радват на съвсем истински велоалеи в небето.

Проектът, наречен The Sky Cycle, е на британската компания Exterior Architecture и, ако кметът го одобри, ще бъде реализиран максимум до две години. Небесните надземни пътеки ще бъдат разположени между няколко лондонски спирки, на места с натоварен трафик.

Ползващите ги колоездачи ще трябва да заплащат определена такса, чиято стойност все още не е ясна. Самите велоалеи ще бъдат издържани във футуристичен и интересен дизайн, с което ще допълнят атмосферата на космополитния град.

Така, освен на хубава гледка, велосипедистите ще се радват на спокойно и безпроблемно придвижване. И ще си спестят немалко стрес. С-У-П-Е-Р!

За жалост, едва ли у нас ще се радваме на подобно градско удобство през следващото хилядолетие. Дано поне пешеходците започнат да уважават правата на родните колоездачи. Защото, така или иначе, въртящите педалите не са особено облагодетелствани... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май