Великите автори също спортуват (част първа)

Какво вдъхновява Керуак, Камю и Набоков?
Великите автори също спортуват (част първа)

Всички знаят, че Хемингуей е бил страстен ловец, но това някакси не отговаря на нашите разбирания за спорт и природосъобразност. Затова сме особено щастливи да разберем, че освен на писането и чашката, авторите на някои от най-великите текстове на всички времена, са наблягали и на спорта. В качеството си на активно творящи и движещи се хора, няма как да не се опитаме да се асоциираме с тях:

Джак Керуак (американски футбол)

bb8557ba-7334-1d54-71bf-d327c12e704c

Керуак е играл американски футбол като защитник. Бързината и пъргавината му печелят пълна стипендия в Колумбийския университет. Там чупи крак още в първата си година. След това постъпва първо в армията, а след това - в библиотеките от близо и далеч.

Албер Камю (футбол)

fdae204f-f326-481d-e7a7-c3c664610a41

Туберкулоза спира футболната кариера на родения в Алжир французин. След оттеглянето си Камю намира време да завърши Алжирския университет. Веднъж той споделя: "Всичко, което знам за морала и задълженията, съм научил от футбола".

Владимир Набоков (тенис, бокс, футбол)

25636dc7-7500-c96b-0627-0383bf369057

Набоков преподава бокс и тенис по време на престоя си в Берлин, но за футбола казва, че е "най-голямата любов" За вратарската си позиция в отбора на Кеймбридж споделя: "Футболът бе вятърът, изтрил съзнанието ми по време на един доста объркан период".

Какво дава вдъхновението на Дейвид Фостър Уолъс и Стивън Крейн можете да научите при Sportuvai.bg. Когато пуснат продължението на материала, със сигурност ще откраднем и част от него. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май