В час по тенис на маса

Стената: идеалният спаринг партньор за начинаещите
В час по тенис на маса

Признаваме си, че едва изчакахме края на седмицата, за да грабнем отново ракетата! А вие? Успяхте ли вече да усвоите до съвършенство жонглирането с топче? Ако отговорът ви е положителен, смело може да продължите напред в тениса. Защото най-интересното всъщност предстои.

Но! Преди същинската игра ще се наложи да поработите още малко върху координацията и ловкостта си – две винаги полезни и в живота умения. Как? Ами, така: пробвайте първо удари на стена, а не на маса. Ръководете се от правилото на Мечо Пух: колкото повече, толкова повече.

"Целта на тази "суха" тренировка е да развие във вас чувство за ориентация", обяснява симпатичният ни треньор Петър Караджов. "Тя ще ви научи да усещате отскока на топчето и да предсказвате начина, по който то ще се позиционира в пространството", допълва той.

Опитайте се да вкарате добро темпо в тренировката си и не се отказвайте, ако топчето прояви инат и не ви се подчини. След няколко удара ще разберете правилния подход и правилното движение, които много скоро ще ви вкарат в същинската игра.

Е, опитайте! Другата седмица продължаваме, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май