Брейк отпреди 115 години

Заснет от самия Томас Едисън
Брейк отпреди 115 години

Би трябвало да сте чували за Томас Едисън. За него знаем, че има записани на свое име точно 1093 патента. Може би едно от най-известните му изобретения е електрическата крушка, въпреки че случаят с нея наподобява историята на по-голямата част от творенията му. Истината е, че той е бил един изключително амбициозен и упорит човек, който посвещава почти целия си живот на доразработване и усъвършенстване на вече съществуващи проекти. В тази връзка няма как да не си припомним и най-култовата му реплика, която гласи: "Не съм се провалил. Просто открих 10 000 начина, които не вършат работа."

Името на американеца често се споменава и в историята на киноизкуството. Това е, понеже негов служител изобретява кинематографа, но много хора и до днес приписват откритието на Томас Едисън.

Видеото, което ви предстои да изгледате е заснето от самия него през 1898 година. То се казва "Улично арабче". Интересно е и описанието, което гласи "...едно от гаменчетата по нюйоркските улици в серия от акробатични номера;... Особено уникална част от изпълнението е завъртането на глава. Спокойно можем да кажем, че ще оплешивее на млади години."

Много проникновено от страна на господин Едисън. Едва ли по онова време си е давал сметка, че запечатва един от прародителите на брейденсинга – един танцувален стил, който наистина произлиза от Ню Йорк, но за ранни негови години се считат 70-те на миналия век.

Харесва ви да гледате прашасали клипове като този? Присъединете се към задружната ни компания във фейсбук и ви обещаваме регулярни дози ретро носталгия от физически активен тип. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май