Shake that ass!*

Във вихъра на регетон и хип-хоп за тонус и по-добра форма
Shake that ass!*

Най-важното

Групови занимания по регетон и хип-хоп има в различни клубове в София и големите градове в страната. За съжаление, има места, където те всъщност са комбинирана гимнастика, която се изпълнява в ритъма на съответната музика.

За това препоръчваме танцовото студио на Алфредо в столицата, където наистина може да се усети силата на танца под звуците на регетон и хип-хоп. В клуб Дюн и в Салса+ също има добри групи, но за точната програма проверете на място.

Ако вие имате друго любимо място за тези танцови сесии, споделете с нас отдолу, в коментарите :)

Спортните ми принадлежности са прилежно приготвени и чакат да бъдат експлоатирани през уикенда. Предстои ми поредният урок по хип-хоп и регетон.

Само при мисълта за разтърсващата комбинация от салса, меренге, бомба, плена, кумбия и денсхол елементи, крайниците ми започват да вибрират неспокойно. Не мога да се удържа и внезапно вкарвам някакво електрик движение. Т'ва пък откъде се взе?

Свободните, тип африкански, махове на ръцете, закачливото поклащане на дупето и чупките в талията обещават не само добро настроение, но и страхотен фитнес.

И наистина, в ритъма на стъпките се уча не само да разбирам собственото си тяло, но и обратното – как с движение да предавам емоциите си. 

Освен това, часовете по хип-хип и регетон са чудесен начин за пълноценна комуникация с околните. Тук, в AlfredoStyle Dance Studio, хората творят с телата си, изразяват себе си, освобождават се. Място, където да си поемеш глътка въздух, да се разтовариш и съживиш.

Новата зала, в пастелно лилаво и оранжево, гостоприемно приветства всеки новобранец, изявил желание да се впусне в танците. И пространството изобщо не е запазено само за жени, напротив - доста представители на противоположния пол се включват в динамичните занимания.

Огромното огледало, на стената отпред, позволява да изследваш първите си плахи опити в такта. А лъскавата настилка осигурява динамика и бързина на крачката.inm.com

Надето, симпатичната ми инструкторка и специалист по хип-хоп, е изключително търпелива към неуверения напредък на групите си. Разполовявайки всеки танц на отделни тактове, нещата започват да изглеждат много по-лесни.

Преговаряме отначало движенията и продължаваме напред. Само след половин час скачане, капчици пот започват да се стичат по тялото ми. А след още толкова, се трансформирам в нещо като Ниагара. Ама нищо, представям си колко калории са отишли по дяволите :)

Вече съм в музиката и музиката е в мен. Няма връщане назад. Накрая сесията завършва с един коктейл от коремни преси, шпагати и други приятни стречинги. Чак сега започвам да усещам изхабената енергия. Мускулите ми започват да агонизират.

За огромно съжаление обаче, своеобразният спектакъл е към края си. Не, не мога да чакам цяла една седмица, за да се разкърша отново.

Та, ще танцуваме ли? :)

*Shake that ass - Разклати дупето (от англ., бел. ред.)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май