Fitwell вдъхновение: Венелина Гюрова

Една нежна и талантлива футболистка с голямо сърце ;)
Fitwell вдъхновение: Венелина Гюрова

От доста време се опитвам да взема интервю от това момиче. Но то е толкова заето да търчи по терена, че досега беше почти невъзможно да го хвана, за да си поприказваме. Но ето, че най-накрая успях!

Истината е, че познавам Венелина от скоро, но се "влюбих" в нея от пръв поглед. Такава свежарка е, че още като я видях, разбрах, че сме от една порода. Нещо повече, мисля, че трябва задължително да ви запозна с нея. Ето малко предварителна информация за тази футболна фурия, а останалото ще ѝ позволя да ви каже сама. 

Вени е завършила философия и маркетинг, а футболът и музиката са нейните големи страсти. Чаровницата е част от групата за автентичен български фолклор "Бистришките баби и техните внучки". "Обичам да обичам", казва за себе си тя и знам, че е искрена.

Освен многобройните си занимания и интереси, русокоската е организатор и на първия по рода си Благотворителен турнир по женски футбол, за който вече съм ви разказвала няколко пъти.

Та, срещам ви с нея малко преди провеждането на шестото издание на турнира, за да ми сподели повече за самата идея и за стъпките по реализацията ѝ:

Здрасти, Вени, кога започна всичко и как се зароди идеята за тази благотворителна инициатива?

Всичко започна през октомври 2010 година. Тогава се запознах с Николина Георгиева (още една прекрасна дама, с която се надявам да ви срещна скоро – бел.ред от автора). Водени от общи интереси, двете организирахме първия турнир.

Помня, че валя дъжд. Но пък всичко останало беше просто прекрасно - от момичетата, които се забавляваха от сърце, през народните танци по време на почивките, до запалянковците, които се наслаждаваха на атрактивен женски футбол.

Що се отнася до идеята, тя дойде сама. Веднъж, на импровизирана футболна среща, изправихме един срещу друг два женски отбора. "Футболистките" бяха колежки от компанията, за която работя, а целта ни бе да съберем средства за наш колега, който имаше нужда от финансова подкрепа за лечение в чужбина.

Женският двубой предизвика голям интерес и събитието бързо събра многобройни фенове. А след мача предложих на Николина скоро да направим още един турнир, като си изберем нова кауза и съберем повече екипи. Ники много бързо организира четири отбора, плюс още два – тези, които вече си имахме на разположение. И така започна първият турнир, за който ви разказах по-горе. 

Подготвяте шесто издание, което ще се проведе тази събота (24 март), в комплекс "Царско село" от 12 часа. Кажи ми: какво да очакваме този път?

Поредният ни турнир отново ще предложи много изненади. Ще ни гостуват от Homeless world cup Bulgaria - женски тим на надеждата от домове за деца, лишени от родителска грижа. Срещу него ще се изправи някой от нашите отборите.

Събраните средства от турнира ще дарим на едно момче на име Александър-Слав Паскалев, което няколко дни преди 19-тия си рожден ден научи, че има рак и сега е в Германия на химиотерапия...

Като второстепенна кауза избрахме да съберем дрехи за децата, които ще участват на състезанието, както и за всички останали деца (на възраст от 16-20 години) от "Homeless Cup Bulgaria".

Ти си капитан на отбор. Трудна ли е тази задача? 

Венелина ГюроваПризнавам си, наистина е доста отговорна. От време на време организирам момичетата да тренираме, но не ги "товаря" твърде много.

Преди турнир обаче винаги се притеснявам как ще протече събитието и най-вече се моля да няма пострадали.

Иначе, тренировките ни са съпроводени с много смях и добро настроение. По този повод, точно сега се сещам за един доста забавен момент.

Бяхме се събрали за тренировка в Бистрица, а момичетата поръчаха бира. Но тъй като аз самата не пия, си я избрах по цвят – синя, разбира се. Смешното е, че се оказа безалкохолна. Останах грозно "поругана" и девойките едва не ме отлъчиха.

Опитах да се аргументирам, че умишлено съм взела такъв вид, защото все пак не е здравословно да се пие по време на тренировка, но... Никой не прие аргументите ми ;)

Какво научи от благотворителния футбол?

Осъзнах, че е важно да си в играта и да се чувстваш полезен.

По-деликатни футболисти ли са жените?

Не бих казала. В нашия турнир се вихрят разнообразни играчи, сред които си имаме танцьорки, боксьорки и т.н.

В този ред на мисли, по-скоро правим различни демонстрации на женски футбол. Някои от отборите са по-силни. Това обаче мотивира другите екипи да тренират повече. Носят се слухове, например, че на съботния турнир отборът на момичетата от "Бастет" ще предадат купата...

Как се възприема инициативата ви от хората? 

Всички много ни се радват и получаваме подкрепа отвсякъде.

Какво ще пожелаеш на читателите ни?

Пожелавам им здраве. Обичайте се ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май