8 причини да ходите пеш

8 причини да ходите пеш

Още по темата

Има ли нещо по-лесно и достъпно, същевременно ефективно за сваляне на килограми, от ходенето? Няма!

Ходенето кара човек просто да се чувства добре, а освен това има и конкретни ползи за здравето и тялото, които ще изброим най-нагледно в настоящия материал. 


Здраво сърце
Ходенето намалява нивата на холестерола във вашето тяло. Това означава, че ви предпазва от сърдечно-съдови проблеми, които биха ви застрашавали, ако водите заседнал начин на живот. Подобно равномерно натоварване тренира сърцето и то изпомпва кръвта из тялото по-интензивно.

Нормално кръвно
Високото кръвно налягане, наричано от умните хора "хипертония”, е тясно свързано с индекса на телесната маса (ИТМ). Ако вървите всеки ден поне по 20 минути със средно темпо, ще подобрите своя ИТМ. 

Същевременно ходенето кара различни групи от мускули да "работят”, което пък намалява нивата на кръвното налягане. Така организмът ви ще бъде предпазен от много проблеми, като например сърдечен удар или дисфункция на бъбреците.

Оръжие срещу рака
Ходенето е ефективен начин да контролирате риска от активиране на канцерогенни вещества във вашия организъм. Ако пък се лекувате чрез химиотерапия, активното ходене ще ви помогне да намалите страничните ефекти.

Вълнуващи сексуални преживявания
Редовното и бързо ходене може да ви помогне да се справяте по-добре в леглото. Сексът ще бъде много по-вълнуващ, ако сте в добра физическа форма - и за вас, и за вашия партньор. 

Изминаването на 2-3 км дневно пеш, подобрява кръвообращението ви. По този начин ще бъдете по-малко застрашени от импотентност.

ключови думи:
ползи спорт ходене пеша

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май