4 от най-любимите спортове на децата

Които ги развиват цялостно и им помагат се представят на ниво в училище
4 от най-любимите спортове на децата

Няма две мнения по въпроса: спортът се отразява отлично върху здравето на малчуганите. Подобрява имунната им система, прави ги издръжливи, бързи и щастливи. Нещо повече, физическата активност влияе положително и върху представянето им в училище, което е научно доказано.

Така че, ако искате децата ви да са умни и да имат добри оценки, намерете им подходящо спортно занимание. Ние можем да ви предложим следните четири, които смятаме за най-любими и интересни на хлапетата.

Катерене

О, да! То никога не е скучно и определено предлага солидна доза предизвикателство. Допълнително, развива концентрацията, издръжливостта и умението непрекъснато да се търсят решения на проблемите, вместо да се заобикалят. Добрата новина е, че може да се практикува както на открито, така и на закрито. Е, тук елементът на екипната игра може и да липсва, но това не прави толкова силно впечатление на мъниците, защото изкачването към върха е винаги забавно и завладяващо за тях.

Тенис на корт

Ето ви още една страхотна спортна дейност, подходяща за по-големите малчугани. Подскоците, бързите движения и работата с ракетата оказват силно благоприятно въздействие върху когнитивните способности на децата. Нещо повече, редовните занимания на корта правят хлапетата силни, енергични и живи, което си е чудесна новина, откъдето и да го погледнете.

Таекуондо

Възникнало в Корея, това източно бойно изкуство е изключително подходящо за онези мъници, които могат да се похвалят с неизчерпаеми източници на енергия. Спортът е достатъчно натоварващ, за да ги измори на макс. В същото време, предполага използването на мисълта. А ако ви се струва агресивен, не се притеснявайте – той учи калпазаните да използват различните движения само с цел самозащита.

Плуване

Може би не е твърде подходяща активност за през зимата, но е факт: водният спорт влияе чудесно върху физическото развитие на децата, а оттам - и на умственото. Отново повишава издръжливостта, силата и бързината. С две думи: страхотен е!

В подробната база данни на колегите ни от Sportuvai.bg ще откриете местата у нас, където могат да се практикуват изброените спортове. Така че не чакайте повече: осигурете на децата си здраве, самочувствие и отлично представяне в училище и ги накарайте да спортуват. Разбира се, не забравяйте, че четенето също е важно, не им позволявайте да му обръщат гръб. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април