10-те Божи заповеди на тренировката

10-те Божи заповеди на тренировката

Чудите се какво да правите, за да се чувствате в мир със себе си и спорта? 10-те божи правила на тренировката са точно за вас. Те ще ви помогнат да усетите благините на живота с цялото си същество! Достигнете нирвана, божествената земя, и пълна хармония с духа и тялото си, като спазвате следните препоръки:

1. Регулирайте дишането си 

Йогата е спортът, който ще ви помогне в тази мисия. Ако не дишате правилно, кръвта не циркулира правилно и затруднявате движенията си, изморявате се по-бързо. Така че - помислете по въпроса.

2. Започнете терапия 

Редовната физическа активност ще ви помогне да избегнете ненужната болка по време и след тренировка. Ако страдате от подобен проблем, добре е да се посъветвате с физиотерапевт.

3. Правете си парна баня 

Опитайте това: 3-минутна парна баня, 5 минутна почивка, още 3 минути сред парите. Накрая си вземете един хладен душ. е се почувствате повече от тонизирани. Като преродени!

4. Пяна...

Престоят в пяна помага за по-бързото възстановяване на тялото (особено долната половина от него). Този вид терапия намалява мускулните болки и премахва умората.

5. Обърнете се на изток

Терапиите за тяло, базирани на източната медицина (тайландски масаж, аюрведа), са силно препоръчителни за умореното от тренировки тяло. Превърнете масажът в част от живота си.

6. Тренирайте с топка

Не каква да е, а лакрос. Тя е перфектна за самомасажиране на гърба, в случай, че не можете да отделяте достатъчно време да покриете горното изискване. А, ако ги съчетаете, ще е прекрасно.

7. Изберете комплексната тренировка

 Тази, която тренира едновременно всички части от тялото ви. Така ще избегнете пренатоварване на една зона, за сметка на обездвижване на друга.

8. Започнете деня със закуска

Лека и здравословна. Или в цифри: 250 - 350 калории, 45% въглехидрати (за енергия), 30% протеин, 25% добри мазнини. Така ви съветват диетолози, ние ви позволяваме да нарушите някой друг процент.

9. Вдигнете летвата

Тоест - тонуса и енергията си. Препоръчваме ви енергизиращи напитки, без съдържание на захар. Заложете на натурално приготвените - фрешове и смуутита.

10. Хапвайте 45 минути

 

Точно толкова ви трябват, за да може организма ви да възприеме адекватно хранителните вещества, които му набавяте. Не пренебрегвайте и водата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април