"Престанах да се претеглям - ето какво се е случи"

Какво се случва, когато една велосипедистка се отказва от кантара за месец
"Престанах да се претеглям - ето какво се е случи"

"Обикновено удрям везната всяка сутрин като част от ежедневието си. Не се опитвам отчаяно да загубя няколко килограма, а по-скоро да запазя теглото си и да определя тенденциите между това, което ям, как се чувствам и колко добре карам велосипеда си."

Редовно проследяване на теглото си има своите предимства. Можете да научите дали сте се подхранвали правилно по време на или след голямо пътуване (ако сте загубили тегло, не сте приемали достатъчно калории). По същия начин, като претегляте преди и след каране, можете да научите колко вода сте загубили от потта. Както професионалистите, така и ентусиастите могат да използват тази информация, за да разберат колко да хидратирате по време на тренировка. 

"Но аз се чудех - има ли някакви недостатъци по моя навик?"

Базираната в Сан Франциско клинична диетолога Стейси Рой не препоръчва на клиентите й да се претеглят. "Насърчавам здравословната връзка с храната и тялото и смятам, че мащабът често може да се намеси в това", казва тя. 

Храната е много повече от калории и числа, подчертава Рой: "Тя осигурява енергия и развива мускулите, а ако сте съсредоточени върху скалата, вече не ядете интуитивно.

Робин Фарина, бивш про-колоездач и съсобственик на Revolution Coaching, съветва и срещу ежедневните претегляния. "Не е необходимо да се претегляте всеки ден", казва Фарина. "За тези от моите клиенти, които са специално в режим на загуба на тегло, препоръчвам да се мерят веднъж седмично в същото точно време на деня и да използва същата скала."

"Така че реших да се откажа от тежестта си за един месец и да видя какво се е случило. Ето какво научих.

Осъзнах, че моето тегло е станало пристрастно ...

Първата седмица беше неочаквано трудна. През първите няколко дни непрекъснато се чудех: "Колко мога да претеглям? Имах проблем да се съпротивлявам на настойчивостта и в крайна сметка се оказа, че гаджето ми тайно забелязва номерата по скалата, докато затварях очите си, за да видя числата след края на месеца. Дори и след като се отказвах напълно от ангажимента си към експеримента, понякога случайно се претеглях от чист навик. След около две седмици най-накрая се почувствах добре, без да се претеглям. Осъзнах, че виждането (или не виждането) на номера на скалата не оказва никакво въздействие върху останалата част от моя ден. Ако имаше тревожно колебание, което си струва да се тревожа, осъзнах, със сигурност щях да знам от начина, по който комплектът ми пасваше, или ако времето ми за катерене изведнъж се забави.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април