Най-дългата разходка 2.0

Кристоф Рехаге се завръща в Китай, готов да извърви още 860 км пешa
 Най-дългата разходка 2.0

В предишен наш материал ви запознхме с историята на фотографа Кристоф Рехаге, който с настъпването на 26-тата си годишнина решава да измине разстоянието от Китай до родната си Германия пеша. Интересът към пътешествието му нараства дотолкова, че немско издание решава да отпечата разказа му в книга, озаглавена "The Longest Way”. Ако все пак сте пропуснали неговата вдъхновяваща история, можете да я прочетете тук

Две години след прибирането си в Германия, Кристоф решава, че е време да се поразходи отново. Този път си избира маршрут от Урумчи, Северозападен Китай до Хоргос, границата с Казахстан, разстоянието между които е 865 км. За второто си видео Кристоф споделя: "Най-дългата разходка 2.0 – обратно в Синдзян" е различно от първото видео. Почти няма никави бради тук. Освен всичко друго, имаме змия, камила, тунел и един танц :) Върнах се в Китай и походих още малко."

"Лятна разходка" - така Кристоф определя втория си преход през Китай, тъй като снимките по видеото обхващат лятото на 2010 и 2012 г. Само по себе си видеото от "лятната му разходка" обхваща до голяма степен моменти от бита на китайския народ, привлича със запленяващи природни картини и улавя приключенския дух на самия фотограф. Изпълнено е с много емоции, които са в унисон със съпровождащата музика на клипа. Дължината на видеото е само 4 минути, но и за толкова кратко фотографът успява напълно да ни потопи в една красива и спокойна реалност, в която най-важното е просто да продължиш да вървиш.

Не е изключено след като го изгледате да се замислите за пътуване до Синдзян. Изглежда невероятно!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май