Страхотни усещания за гръб

Затопляне, електричество, охлаждане, изтръпване – всичко на една повърхност
Страхотни усещания за гръб

Тук сме си говорили за какви ли не масажи. Ако сте опитали у дома поне един от тях, сте разбрали, че в която и част от тялото да ги прилагате, действието им никога не е локализирано. Е, днес ще действаме върху онази обширна територия, която измъчваме ежедневно без дори да погледнем – гърбът.

Това, поради обективни причини, е един от масажите, с които не можете да зарадвате самите себе си. Можете обаче спокойно да опитате сили върху гърба на някой близък. Помолете го да съблече дрехите си до кръста и да легне по корем. За целта е хубаво да подложите под главата му удобна възглавница.

Оттук нататък работата остава в яките ви и усещащи ръце. Не забравяйте, че за да правите масаж на гърба, трябва да сте наистина издръжливи и способни да натискате повечко. Все пак дозирайте силата си, ако не искате да оставите след себе си само болезнени спомени.

Страхотни усещания за гръбinm.com Най-напред затоплете ръцете си, за да бъдат приятни на допир. Ако използвате масажно масло, по-добре не го изливайте направо върху гърба, а първо го затоплете в ръцете си. Едва след това нанесете олиото по цялата повърхност, включвайки раменете и врата. Започнете да разтривате от кръста нагоре.

Изберете си гръбната половинка, от която ще започнете операцията и поставете дланта си отгоре. Сложете другата ръка над първата, за да фиксирате натиска, и започнете да оформяте малки кръгчета с дланите. При тези движения двете ръце трябва да бъдат максимално опънати.

Изкачвайте се нагоре по гърба, описвайки кръгообразните движения, докато с тях не обхванете и раменете. Повторете движението общо три пъти по дължината на масажираната повърхност, а след това го изпълнете за другата половина от гърба.

Когато това приятно загряване приключим, ще приложим масаж с кокалчетата на ръцете – отново за всяка половина от гърба поотделно. Тук не бива да прилагате сила в кръста и избягвайте третирането на гръбначния стълб. Свийте ръцете в юмруци (както е показано на картинката), без да стягате пръстите, за да не бъде груб натискът. Сега поставете горните си крайници на гърба на масажирания и започнете да ги плъзгате от кръста нагоре. Отново включете и раменете в програмата.

Същото движение повторете 3 пъти. След третото повторение размачкайте добре раменете и врата – напипайте най-втвърдените участъци и се съсредоточете върху тях.

Последното движение, което ще ви представим днес, е едновременно стимулиращо кръвообращението, пораждащо електрически тръпки и леки доволни усмивчици. То включва натиск и плъзгане с палците на двете ръце едновременно, при който всяка ръка работи в съответната половина на гърба.

Този път ще започнем от раменете и ще се спускаме надолу по гърба до кръста. Натискът трябва да бъде умерено силен, търсещ и облекчаващ най-твърдите сегменти. Ръцете трябва да позиционирате с палците напред, останалите пръсти плъзгайте по кожата с постоянен, но не прекалено силен натиск.

Към цялостния масаж можете да включите също отлепване на кожата (избягвайки гръбначния стълб) и леко барабанене с длани и пръсти. Усещането е едновременно леко натоварващо и дълбоко отпускащо. Нека изкачването и спускането по пързалката на гърбовия хълм започне сега!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май