Освежаваща вана с жасмин

Освежаваща вана с жасмин

Почивните дни са идеално време да обърнем внимание, както на обичайните домакински задължения, така и на собствените си потребности и желания.

В случай, че не планирате пътуване и смятате да се отдадете на заслужен отдих, то не пропускайте да се поглезите с ароматна вана с чаша горещ чай или кафе в ръка. Жасминовата вана ще ви освежи, зареди с настроение и най-вече ще премахне онова неприятно усещане, че студеното време е вече тук и все по-рядко ще се радваме на парещите лъчи на слънцето.

Предлагам ви да загърбите всичко скучно и рутинно и да се поглезите с тази ароматна вана.

За целта са ви необходими:

1573103Thinkstock/Guliver

1 чаена чаша пресни или изсушени цветове от жасмин
3 литра вода
100 грама морска сол
100% етерично масло от роза

Поставете цветовете от жасмин в тенджера от 3 литра и я напълнете с вода. Оставете да заври, след което снемете от котлона и оставете тенджерата захлупена, за да могат цветовете да се запарят хубаво и да пуснат своя аромат. През това време напълнете ваната с топла вода и добавете морската сол и 15 капки от етеричното масло от роза. В случай, че цената на етеричното масло от роза не ви устройва, можете да го замените с етерично масло от лавандула. Прецедете течността в тенджерата, за да отделите цветовете от жасмин и я добавете към вече приготвената от вас топла вана. 

Разположете около ваната ароматни свещи и се отпуснете за 1 час с чаша горещо кафе.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април