Необичайни спа процедури: вана с бира

Ехааааа...
Необичайни спа процедури: вана с бира

Най-важното

Искате маска за коса от бира? Няма проблем! Заповядайте тук, за да получите рецептата =) 

Сигурно ще се съгласите с мен, че животът ни предлага ужасно много възможности да си доставим физическа наслада. Проблемът е, че искаме удоволствия в промишлени количества – никога не ни стигат ;) Затова измисляме нови и нови начини да се поглезим, да разпуснем и да направим телата си щастливи.

А ваната с бира е поредната хитра хедонистична идея. Всъщност, въпросната процедура съвсем не е нов тренд – от доста време се предлага в редица спа центрове по света. Все пак, тя е най-разпространена в Австрия, Германия и Чехия. И това съвсем не е случайно. Споменатите държави са сред големите производители и съответно – консуматори, на освежаващата алкохолна напитка. С две думи: могат да си позволят лукса дори да се къпят с нея =)

Е, ние също не им отстъпваме, де. Произвеждаме и пием бира в солидни дози (и лете, и зима), да сме живи и здрави!

Що се отнася до споменатата терапия, твърди се, че тя се отразява чудесно върху цялостното физическото състояние. Как? По много начини, обясняват специалисти.

Първо, ароматът на хмел има крайно отпускащо и релаксиращо действие. Бирената мая пък, която е богата на полезни нутриенти (съдържа много от витамините на група B), съдейства за подобряване на кръвообращението. Освен това, има доказано козметично действие – представлява силен ексфолиант, който почиства кожата в дълбочина и я прави мека и гладка.

moorhof.comВажна подробност е, че, всъщност, ваната не се пълни само с бира, а с достатъчно количество вода (обикновено - минерална), чиято температура е около 30-35 градуса. 

Да прибавим още, че ефектът на вкусната спа процедура е наистина бърз, както ни уверяват експерти. Само 20 минути киснене гарантирало неповторимо изживяване.

Бонусът, който подаряват в повечето спа комплекси, е халба бира, която допълнително украсява релакс усещанията.

Както се досещате обаче, интересната спа глезотия се предлага на малко места у нас. Разпространени все пак са масажите с "бирен" скраб за тяло и прочее терапии.

Разбира се, това не ви пречи сами да си спретнете подобно приключение в домашни условия. Никой не може да ви спре... само липсата на вана. Но се надявам, че разполагате с такава? 

А в случай, че не ви се "плува" във вкусното пиво, сте свободни да се възползвате от здравословните му ползи по най-логичния начин – като тази вечер изпиете една чаша. 

Наздраве! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април