Мммм! Масаж за лицето

За суха кожа
Мммм! Масаж за лицето

Не знаем дали някога са ви правили масаж на лицето, но това е най-хубавото нещо, което можете да си причините след работно време. По принцип, въпросната процедура има две основни цели:

1) прилага се за лифтинг ефект - за повдигане на лицевата мускулатура. По тази причина, всички масажни движения включват изтегляне на кожата нагоре и никога - опъването ѝ надолу.

2) прави се още и за подобряване на кръвообращението и за цялостно освежаване на външния вид на лицето.

Е, хайде! Да ви помасажираме, искате ли? За целта обаче първо трябва да си спретнем един натурален масажен серум, подходящ за суха външна обвивка. (Следващия път ще обърнем внимание и на мазната).

Ще ни трябват:

спрей бутилка (30 мл)

14 мл масло от авокадо

14 мл масло от иглика

6 капки етерично масло от здравец

3 капки етерични масло от лавандула

3 капки масло от лайка

Така. Най-напред, ще напълним половината бутилка с маслото от авокадо. Ще добавим здравеца, лавандулата и лайката. Ще затворим бутилката и ще разклатим добре. После ще допълним с маслото от авокадо. Пак ще разклатим. И готово!

Сега ще сложим малко от серума на брадичката, бузките, носа и челото. С леки кръгови движения, започвайки от брадичката ще започнем да масажираме лицето. Повтаряме: ще повдигаме кожата, няма да я опъваме надолу. Ще се прехвърлим на бузките, около очите и накрая ще обърнем внимание на челото (т. нар. последна масажна линия).

Много е готино, а? 

Още идеи за спа процедури ще откриете във фен-страницата ни във фейсбук.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април