Еха! Ароматен ексфолиант за тяло от киви

Наистина лесен за приготвяне
Еха! Ароматен ексфолиант за тяло от киви

В случай, че скоро не сте ексфолирали кожата на тялото си, може би е време да го направите. Наистина, през зимата въпросната процедура не трябва да се изпълнява често, но не бива и тотално да ѝ се обръща гръб. Та, предлагаме ви да отметнете тази задача по лесен и приятен начин.

За целта, първо е нужно да си осигурите подходящ продукт за третиране, познавайки чувствителността и, като цяло, всички особености на външната си обвивка. Ако сте тествали кожата си за алергичност и сте открили, че домашните продукти ѝ действат добре, значи спокойно можете да преминете към забъркване на следващия ексфолиант, приготвен в кухнята.

Необходими са ви следните продукти:

  • около 300-350 грама захар
  • 1-2 плодчета добре узряло киви, намачкани на ръка или с помощта на кухненски робот    
  • 3-4 супени лъжици зехтин

Всичко, което трябва да направите, е да комбинирате изброените съставки в подходящ съд и... толкова.

Препоръки:

Пробвайте първо да смесите захарта и кивито и след това добавете зехтина - лъжичка по лъжичка. Нужната консистенция не трябва да е водниста, а гъста, затова, ако се наложи, сложете още захар. Не се изкушавайте да превръщате кивито съвсем в пюре, тъй като сокът му лесно ще разтвори кристалчетата и ще провали работите. Съхранявайте скраба в стъклено бурканче, в хладилник. Срокът му на годност не е особено дълъг, да знаете, така че ще е хубаво да го употребите по-бързо.

Иначе, знаете как да го ползвате, нали? Както обикновено: под душа, с нанасянето му върху тялото с нежни масажни движения.

След процедурата по ексфолирането, задължително подхранете и омекотете кожата допълнително с хидратиращ продукт. 

ключови думи:
ексфолиант киви

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април