Диня по лицето, моля!

За красота в горещите летни дни!
Диня по лицето, моля!

Вярно, че последните няколко дена не са особено слънчеви, но в крайна сметка лятото е все още тук, а какво по-хубаво можем да направим за себе си и кожата на лицето от една прекрасна подхранваща маска от диня.

В крайна сметка така или иначе разполагате с нея в хладилника - поне да донесе полза и за външния ви вид, не само за вътрешно ви състояние.

Предложената от мен маска е лесна за изпълнение и още повече благодарение на нея ще хидратирате успешно кожата, ще я успокоите ако има каквото и да е било раздразнение следствие на слънцето. Успокоява кожата и ако страдате от алергична реакция от слънце, ухапване от насекоми, както и от всякакъв друг вид алергични обриви.

Единственото условие е да нямате алергия към самите съставки на тази вкусна и прекрасна маска за лице!

1553806Thinkstock/Guliver

Необходими продукти:

1 средно парче диня (каквито обикновено режете за ядене)
1 супена лъжица цедено домашно кисело мляко
1 чаена лъжица мед

Вземете парченцето диня заедно със семките и го сложете в купа или блендера като към него добавите лъжицата кисело мляко и мед. Пасирайте до момента, в който не се получи хомогенна смес. Нанесете върху кожата на лицето и останете така поне за около 30 минути. След което изплакнете с хладка вода. Едва ли ще се нуждаете от хидратиращ крем след тази натурална маска, тъй като ще почувствате кожата си изключително мека, гладка и успокоена, ако сте страдали от конкретно възпаление. В случай, че ви остане от сместа - я преместете в буркан и я съхранявайте до една седмица в хладилник. 

Тази лятна маска е подходяща да се прави всеки ден или през ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април