Време за масаж

Време за масаж

Може да ви звучи като глезотия, но не е. Редица изследвания доказват, че масажът намалява щетите от редовния стрес, засилва имунитета и облекчава хроничната болка на различни места по тялото. Нещо повече: 10 минути масаж са напълно достатъчни, за да активират по-доброто и по-продуктивното ви "аз".

Позволете ни обаче да ви дадем няколко добри съвета за това как да се възползвате максимално от масажното си приключение:

Открийте най-добрия терапевт

Без значение дали е мъж или жена, професионалистът успява да предразположи клиента и да удовлетвори специфичните нужди на тялото му. На практика ви е нужен само един сеанс, за да разберете дали сте попаднали на "правилния" човек.

Добрият масажист ще ви спечели с магията на ръцете си и с подходящо отношение. Обаче е важно и вие да му съдействате.

За това преди самата процедура, споделете кои области от тялото усещате болезнени и чувствителни, както и дали имате някакви здравословни проблеми. Терапевтът е длъжен да третира с особено внимание и грижа проблемните зони.

Всъщност повечето масажни техники не са болезнени, но са съпроводени с умерен натиск. И поради тази причина може да изпитате леко неудобство, ако лягате за първи път на масажната маса.

Не се срамувайте обаче, а непрекъснато помагайте на терапевта да се ориентира в картата на тялото ви. Казвайте му, когато "нещо не наред" и той ще ви благодари за сътрудничеството.

Изберете най-добрите продукти

В някои студиа биха ви позволили да донесете дори собствени масажни масла и особено когато кожата ви е чувствителна или имате някакви специални предпочитания.

Като оставим това настрана, терапевтът е длъжен да ви покаже всички продукти, с които разполага и да ви обясни техните специфики и действие. След като обсъдите качествата на последните, заедно ще успеете да изберете най-подходящия, взимайки предвид и особеностите на самия масаж, разбира се.

Кога не е време за масаж

Специалисти смятат, че би било добре да отложите приятните процедури, ако сте настинали или ви мъчи мингрена, тъй като масажът стимулира циркулацията на кръвта и може да усложни състоянието ви.

В случай, че дишате трудно, когато сте легнали по лице, помолете терапевтът да извърши процедурата, докато сте обърнати на една страна или в седнало положение, ако е възможно. Професионлистът има своите малки тайни и добре усвоени техники - не се съмнявайте, че ще се справи с всяко предизвикателство.

А кой е най-подходящият масаж за вас, ще разберете в следващия ни материал по темата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април