Храни, които доказано повишават либидото

Храни, които доказано повишават либидото

Когато разговаряме за подобряване на нашия сексуален живот, често ни идва наум "вълшебната таблетка". Въпреки това, дали това е най-полезното нещо, което можем да направим? Проблемите с либидото могат да бъдат предизвикани от различни фактори – стрес, умора, психическо и физическо изтощение, употреба на определени лекарства, алкохол и наркотични вещества. Можем да добавим и лошата храна към този списък. Какво имаме предвид под този общ термин? Просто казано, това са продукти, които съдържат "празни калории" – те ви дават енергия, но не осигуряват истинско хранене за организма и клетките ви.

Тези храни тук обаче могат да помогнат за по-високо либидо. Ето кои са те:

 

Стриди

Безспорно, една от най-известните храни, които се свързват с добро либидо, както говорят древните легенди. Твърди се, че дори богинята на любовта Афродита се изкушавала от тях, а най-големият любовник в историята, Казанова, изяждал по 50-60 сурови стриди на ден! Защо тези морски същества притежават тези вълшебни качества? Една от причините е, че те имат огромно значение за екосистемата, тъй като се хранят с планктон и изхвърлят азот. В месото им има голямо количество витамин B12 – само 6 стриди предоставят около 270% от препоръчителната дневна доза. Освен това, те са богат източник на цинк, който стимулира сперматогенезата и притежава антиоксидантни свойства.

 

Авокадо

Авокадото е източник на витамин B6, който според някои изследвания може да намали симптомите на предменструалния синдром и да помогне на жените да се почувстват по-добре и настроени за сексуални взаимодействия. При мъжете, той може да повиши издръжливостта и либидото, тъй като витаминът подпомага производството на хормони, които играят важна роля в подобряването на сексуалното желание. Освен това, авокадото съдържа витамин К, който помага за регулирането на кръвоснабдяването към важни органи в нашето тяло.

 

 

Банани

Бананите съдържат специфичен ензим, наречен бромелаин, който има положителен ефект върху либидото и може да подобри производството на сперма. Този ензим също така може да помогне за нормализиране на ниските нива на глюкоза в организма на мъжете, което може да бъде от полза, особено през нощта. Ако вашият партньор е фен на фитнеса, можете да го заинтригувате с друго предимство на бромелаина – неговата способност да разгражда протеините до лесноусвоими аминокиселини.

 

Нар

 

Сочните червени семена на този екзотичен плод са изпълнени с полифеноли, които се свързват с намаляването на риска от високо кръвно налягане, развитие на сърдечно-съдови заболявания и дори инсулт. Смята се, че те подпомагат работата на кръвоносните съдове и снабдяването на кръв на важни органи като сърцето и мозъка. Нарът съдържа витамин C, който помага за намаляване на стреса и повишаване на издръжливостта. Ако замените обичайния си портокалов сок с наров сок, може да се възползвате от ползите му при еректилна дисфункция, според проведени изследвания, пише frida.bg

ключови думи:
либидо храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май