Универсална формула за секси крака

През очите на мароканската пластична хирургия
Универсална формула за секси крака

Когато станете свидетели на секси женски крака, какво си казвате? Ако сте мъж, най-вероятно възкликвате нещо от сорта на "Хм, секси крака! Я да видим какво се случва нагоре...", плюс някои помисли, които не бихме искали да вербализираме пред широка аудитория. Ако сте жена, автоматично заключавате "Да, ама задникът й е дебел и със сигурност има говорен дефект!" и пренасочвате вниманието си към някоя гледка, която има стимулиращ самочувствието ви ефект.

Но ако не сте нито мъж, нито жена, ами сте просто пластичен хирург, тогава какво си казвате? Тогава си казвате "Че са секси тия крака, секси са, ама защо?". Не съм сигурен точно колко секси дамски крайника е трябвало да види мароканския доктор Фахд Бенслиман преди да напише цяла научна статия, но ето, че въпросното събитие вече е факт.

В публикацията си, специалистът по естетическа хирургия синтезира своите наблюдения върху анатомията на долните крайници от 2000 г. насам. Всичко това прави с намерението да изгради универсален еталон за красота, към който хирурзите да се стремят при скулптурирането на краката на своите клиентки.

За целите на изследването доктор Бенслиман събира изображения на краката на манекени и фотомодели, кукли Барби и атлети (включително мъже, сред които и бразилският футболист Роналдо). Измежду материалите фигурират и копия на творби на Леонардо да Винчи, както и фотографии на някои гръцки скулптури.794132Fahd Benlismane

Заключението вследствие от дългогодишния анализ на автора е следното: общото между всички привлекателни крака на този свят е тяхната правота. Секси краката (в случая подбедрици) са напълно прави, което ще рече, че тяхната линия не се отклонява от линията на бедрото. В момента, в който те се отклонят от правата ос*, имаме девиация и от общата представа за привлекателност.

794131Fahd BenlismaneРазликата между секси и не-съвсем-секси

Ето защо следващия път, когато станете свидетели на секси женски крака, замислете се: "Прави ли са всъщност тези крака?". Възможно е да сте се объркали и тези крайници да не отговарят на научните стандарти за красота. Ако сте мъж, не си губете времето и преминете нататък. Ако сте жена, не бързайте да приписвате на собственичката им дебел задник и говорен дефект. А ако сте пластичен хирург, побързайте да подадете визитката си. Защото вече знаете тайната!

 

* Това, което на латински се казва гену валгум или гену варум, а в разговорната реч наричаме Х или О-образни крака

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май