Тайната на съвместното щастие

Зависи от гледната точка :)
Тайната на съвместното щастие

Широко разпространено е схващането, че нежните половинки са тези, които обичат да се гушкат и "глезоранстват". Но американско проучване подсказва, че целувките и прегръдките може би са по-важни не за щастието на жените, а противно на очакванията ни – на мъжете!

Участници в проучването са 1009 хетеросексуални двойки на средна възраст със сериозни и дълготрайни връзки (средно 25 години), живеещи в пет различни държави (Япония, Бразилия, Испания, Германия и САЩ). Изненадващите открития са направени на база попълнени от двойките въпросници за удовлетвореността от връзките и сексуалния им живот. Според резултатите от изследването, японските двойки са първенци по сексуална задоволеност и хармонични взаимоотношения. На второ място се нареждат американците, които пък са по-щастливи от двойките в Бразилия и Испания.

Интересен факт е, че мъжете, които редовно се целуват и прегръщат с половинките си, са средно три пъти по-щастливи от тези, които по-рядко си позволяват прояви на любвеобилност. Много е просто – силният пол търси здрава, емоционална връзка.

Тогава какво определя цялостното удовлетворение при жените? Изглежда, че за тях основните фактори са продължителността на връзката и добрият секс, които според анкетираните са в правопропорционална зависимост. Специалистите допускат, че е възможно жените да стават по-доволни с времето заради промените, които настъпват в очакванията или в живота им (след порастването на децата например). Съвсем логично е и обяснението, че по-недоволните в сексуален аспект не издържат дълго в брака и просто се развеждат.

При мъжете факторите за щастие и хармония са малко повече: 

  • по-дълги връзки

  • добро физическо здраве (като здравите мъже са с около 70% по-добър шанс да бъдат и щастливи)

  • добро сексуално функциониране

  • удовлетвореност на партньорките им

Така истината за нежността, по която жените така силно копнеят, е поставена под въпрос. И когато казват, че мъжете мислят за секс веднъж на седем секунди, може би имат предвид жените!

Оказва се, че и за двата пола доброто опознаване е важен фактор за удоволствие и самоувереност в секса.

Най-важното е, че щастието и любовта не са нещо, което може да бъде обективно измерено с помощта на въпросник и всеки е свободен да търси тайната на пълноценния съвместен живот сам за себе си. Та нали всички изпитваме нужда да се чувстваме обичани, подкрепяни и желани? :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април