Табута и стереотипи в секса

С чувство за хумор срещу казусите в леглото
Табута и стереотипи в секса

В нашите представи сексът е свързан с образи, натрапени от филмите и любовните романи. Но в секса, както и в живота, се случват неприятни моменти и заплетени ситуации. Те могат да развалят впечатлението, особено при първия секс, и да те докарат до ступор от смущение и объркване.

Британски учени решили да изучат кои са най-конфузните моменти в това отношение и как сънародниците им излизат от ситуацията. Те организирали допитване с участието на лица над 18 години. Станало ясно, че 75% от участниците в допитването са попадали в неприятни моменти по време на интимни иначе преживявания. 

При жените най-конфузното е пръцкането или по-гръмкото газоотделяне от тялото. За това явление, което слава богу, не изтънява озонния слой, са споделили 58% от участничките. Второ място в класацаията при нежния пол заема съвпадението на любовните утехи с началото на менструацията – от това са се оплакали 37% от жените. Тройката конфузии се затваря с кикотене по време на секс – 21% от жените признали, че не могат да се въздържат от смях по време на любовните откровения, интимните игри и спонтанния оргазъм. Други 5% от красивата половина на човечеството чувства неловкост, ако избраната секс играчка откаже да работи в леглото.

При мъжете най-срамният момент е да се отдадат на блажен сън, след като са свършили – от това се оплакват над половината от силния пол. Други 21% се чувстват неловко, ако на партньорката й се доплаче след чувствен секс. По-младите мъже пък се изчервяват заради неподходящи секс шеги с други партньорки. И съвсем малко мъже се притесняват от преждевременно еякулиране. 

Как да се борим с всичко това? Просто да не се зацикля и от секс казусите да се излиза с чувство за хумор, убедени са почти всички участници.

Източник - БГНЕС

ключови думи:
секс стереотип табу

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април