Спасете връзката си през първите години от появата на детето ви

Не е невъзможно - въпрос на усилия е!
Спасете връзката си през първите години от появата на детето ви

В случай, че се радвате на хармонична връзка, изпълнена с любов и разбирателство – нещата коренно ще се променят с влизането на новият член във семейството ви, а именно дългоочакваното дете.

Нещата се променят коренно, защото липсата на сън в продължение на месеци, а дори при някои двойки и години се оказва ежедневие и дори най-силните връзки,  трудно устояват на този тип напрежение. Най-неприятното от всичко с този тип нарастване на стреса е че нямате сили за романтика, секс и комуникация, което определено още повече задълбочава проблемите между двамата партньори.

Предлагам ви 7 съвета от психолози, с които можете да спасите връзката си и да преминете заедно през трудния период  на израстване на вашия малък наследник.

1. Говорете за трудностите, които ви предстоят преди самото раждате

Според психолозите двойките, които чисто психически са подготвени за изпитанията, през които ще преминат се справят по-лесно с настъпването на истинския момент. Това от една страна ви подготвя да се усмихнете, когато първата ви реакция е да започнете да крещите на партньора до вас. Напишете на един лист нещата, които сте си обещали преди появата на бебето и ги сложете с магнит на хладилника, това ще ви кара да се усмихвате, дори когато ви се плаче.

1580413Thinkstock/Guliver

2. Разделете отговорностите за детето и домакинството

В случай, че не разполагате с финансовата възможност да прехвърлите чистенето или гледането на детето на някой страничен човек, то обезателно трябва да разпределите отговорностите между вас и партньора. В моментът в който откриете какъв е ритъма на живот на детето си, то ще ви е изключително лесно да знаете кога, какво трябва да се свърши, така че тежестта около гладене, чистене, пране, пазаруване и готвене да е по равно.

3. Уверете се, че ще разполагате с време само за вас двамата

Това условие е изключително важно, защото именно така ще поддържате близостта помежду си. Говорете за трудностите и за това колко сте изморени. Сипете си по чаша вино и я споделете без да гледате телевизия, да сте на компютъра или говорейки с някого по телефона. В момента, в който детето ви заспи си откраднете 1 час само за вас двамата. След което и двамата можете дружно да си легнете преди малкото съкровище отново да ви сигнализира, че се нуждае от вас.

4. Не се затваряйте един от друг

Понякога за жените е изключително трудно да се справят със собствените си страхове, особено ако те са омаловажавани от нейният партньор. В  този случай е важно да говорите за тях, дори и интимната половинка да не разбира майчините ви тревоги. В крайна сметка, тук става въпрос за природа и инстинкти, които само майката притежава в засилена степен. Като прибавим към това и хормоните, които дълго време след раждането ви не са ОК, то тогава определено нещата стават сложни.

1580412Thinkstock/Guliver

5. От изключително важност е дори и да сте майка на новородено да имате поне 1 час само за себе си

За да отидете например на козметик, фризьор или да се видите с приятелка на по чаша кафе. Това ще ви измъкне от омагьосания кръг, в който сте попаднали от мига на раждането.

6. Съхранете романтиката

Малките жестове на внимание един към друг могат да направят чудеса за връзката ви. Например красиво подготвена маса и вкусна гозба могат да направят чудеса и за двама ви. Не се отказвайте от ласки и секс, колкото и да ви е трудно в началото, освен ако разбира се нямате някакви медицински забрани в това отношение. Мъже, не забравяйте да се приберете вкъщи с цвете или малък подарък за любимите си, това ще им донесе много радост!

7. Дами, не обръщайте твърде голямо внимание на хаоса - свикнете с него!

Най-добрият начин да се предпазите от пълно изтощение и преумора е да се стремите къщата да ви блести по същия начин, както е била преди. В този случай това може да се окаже най-големият ви враг! Ако искате всичко да блести ще трябва да отделите средства за жена, която да чисти всеки ден или през ден според вашите стандарти. Вместо да чистите всекидневно използвайте времето, когато малкият човек спи да спите с него/ нея.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април