Сексуалността

Танц в обвивката на тялото
Сексуалността

Какво е сексуалността ли? Тя е много повече от просто физически акт. Тя е онова вътрешно усещане за радостта от собствената ни потребност за близост във всяка форма, съвместен танц на мъжките и женските енергии.

В годините назад, сексуалността е била обременявана с много присъди, страхове и емоции. Няма религия, която в малка или по-голяма степен да не осъжда човешката сексуалност, заклеймявайки я като ерес или разврат. Но това вменяване на вина е просто метод, чрез който да се контролира обществото и силата на общата му енергия, чрез страх.

Нещо, което ни носи близост и самочувствие обаче, не би трябвало да ни кара да се срамуваме и отвращаваме от собствените си желания и фантазии. В противен случай, няма как да бъдем хармонични личности и да обичаме себе си. А когато не обичаме себе си, отхвърляйки една толкова основна енергия, не можем да обичаме пълноценно и никой друг.

Тялото е невинно и по естествен път търси да задоволи своите влечения, които съвсем спонтанно присъстват в него. Затова човекът, или съзнанието в него, решава по какъв начин да използва и кога да прояви любовния копнеж.

Сексуалността, в нейното истинско значение, всъщност е танц в материята, в обвивката на тялото. В едно балансирано сексуално себеусещане ние преминаваме отвъд материалната действителност, без да я игнорираме или потискаме. И там някъде, празнината между материята и духа се запълва.

Влечението и изобщо всички физически процеси, които ни карат да търсим сексуална връзка, са естествени и здравословни. Дисбалансите, които се появяват в областта на сексуалността, почти винаги са дължат на отрицателно отношение или скрита съпротива към физическата близост.

Когато двама души са интимни по един съкровен начин, тоест участват във връзката с цялото си същество - душа, тяло и ум, те, буквално, могат да се пренесат в една реалност с по-висока чувственост. В този смисъл, е много важно да изразяваме открито помежду си онова, което чувстваме, когато сме заедно с партньора си. Това изключително много ни помага да се наслаждаваме на вълнението и интимността, които възникват между нас.

Необходимо е да се отнасяме с уважение към сексуалността си, а появят ли се проблеми, напрежение или страхове в тази област - да не я осъждаме и да се отказваме от нея. Тя е естествена и свята част от самите нас.

И все пак е редно да поддържаме жив копнежа за истинското ѝ и пълноценно преживяване.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май