Психология на флирта 2

Интернационалният език - на тялото
Психология на флирта 2

Лолитки и Казанови, отново ще си поговорим за дълбоките психологически и социални аспекти на флирта, неговите механизми на действие и какво всъщност го прави тооолкова апетитен.

Оказва се, че форматът, контекстът и интензивността на преживяванетията в процеса на флиртуване крият "скрита заплаха" от потенциалното зараждане на любовно чувство. Ако подобна вероятност не стоеше зад флирта, той вероятно нямаше да предизвиква такъв силен емоционален отзвук, не мислите ли?

Според психолозите поне 50% от ухажването се дължи на езика на тялото, който, както при мъжете, така и при жените, играе важна част в процеса на съблазняване. Затова е необходимо той да предава послание едновременно за привличане, безобидност и чувственост. Позициите на тялото, от типа скръстени пред гърдите ръце, наклонена встрани глава, са знаци за самозащита. Това автоматично ще държи потенциалните ви ухажори на една ръка разстояние. Че и повече...

Тялото има способността несъзнателно да се ориентира към хората, които намирате за симпатични. Затова и когато сте привлечени от някого, съвсем естествено се обръщате с лице или с полупрофил към него. Насочените в тази посока ръце, длани, пръсти и ходила също са несъзнателен индикатор за интерес и внимание към отсрещната персона.

Следете правилната си стойка. Освен, че ще изглеждате по-грациозни и добре сложени, ще пращате и секси, насърчителни знаци. Изправен гръб, плюс стегнати рамене и леко наклонени към обекта на желанията тяло и глава – това е печелившата формула според експертите. Ако пък сте в изправена позиция, прехвърляйки тежестта на единия си крак, демонстрирате самоувереност и спокойствие. Момичета и момчета, брадичката! Тя трябва да бъде високо вдигната, съчетана с ритмична походка и закачливи погледи вляво и вдясно.

Невербалната комуникация идва от подсъзнанието, където се съхраняват истинските чувства на човека, без маска и без грим. Енергията, която излъчвате в пространството отразява вашето истинско настроение и, противно на очакванията, тази енергия може да се контролира. Ефектът: когато се усмихнете, от другата страна получавате... също усмивка. Просто е.inm.com

Усмивката е интернационален сигнал за приятелство, но тя също така е и първото нещо, което ще ви направи една идея по-привлекателни и достъпни. Извитите нагоре крайчета на устните носят посланието "чувствам се добре и съм щастлив/а да съм тук". А това е прекрасен начин да продължите с добронамереното "Здравей".

Когато за първи път забележите някого, когото харесвате, вие подсъзнателно и неусетно повдигате вежди, сякаш в знак на одобрение. Ако отсреща ви харесат, отговорът е същият – движение на веждите, нагоре. Е, превърнете този жест в съзнателна техника за прелъстяване.

След като сте обстреляли обекта на желанията си с една палава усмивка и сте скъсили (физически) дистанцията помежду си, оттук насетне избягвайте да се усмихвате прекалено широко или пък да се смеете гръмогласно. Така ще изглеждате притеснени, неестествени и леееко смахнати. 

Мигането е друг важен детайл от тази истински съблазняваща постановка, наречена флирт. Когато харесвате това, което виждате, зениците ви се разширяват и започвате да мигате по-често. Ако сте спечелили симпатиите на някого, той/тя ще се опита да постигне честотата на вашето мигане, за да остане в синхрон с вас, без изобщо да съзнава какво върши всъщност. Този сладък момент ще накара и двама ви да се почувствате още по-привлечени един от друг.

Идва ред на ефекта "огледало". Опитайте се да повтаряте действията на обекта на желанията си. Тоест, имитирайте движенията, които прави той/тя – ако се наведе напред, наведете се и вие, ако изпъне ръка, направете същото и т.н. Условието е: оставяйте интервал от по няколко секунди, преди да повторите конкретния жест.

Гласът също играе съществена роля в играта на котка и мишка. Говорете с мек, плътен и непрескачащ от вълнение глас и веднага ще бъдете признати за завоаватели номер едно. Поддържайте разговора жив и вълнуващ. Избягвайте въпроси и отговори, които могат да се ограничат до лаконичното "да" или "не". Те няма да ви позволят да се разкриете като динамична и интересна личност, но, разбира се, не навлизайте и в излишни подробности. Все пак неангажиращото "Как си?" е любезен поздрав, при който не редно да споделяте за стомашните си проблеми. 

Освен това обаче, не бъдете и твърде самоуверени. Сведете до (условен) минимум физическия контакт и се съобразявайте с личното пространство на хората. Имайте предвид още едно нещо - обстановката. Ами да, атмосферата също би могла да ви подскаже как да реагирате – да сте по-сдържани или по-дръзки. Обикновено работната среда не е най-подходящото място, където да прилагате неукротимия си чар.

Може би няма нужда да споменаваме категорията "обвързан/а" и "женен/омъжена". Флиртът в такива случаи винаги води до усложнения и неминуеми проблеми. Ядец.

Отпуснете се. Флиртуването е инстинктивен процес, който трябва да бъде интригуващ, да ви носи самочувствие и положителни емоции. Затова, бъдете забавни, изобретателни и не на последно място по значение, интелигентни. Иии започвайте да си припявате: "Искаш да флиртуваш, с мене да флиртуваш..." ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април