Перфектен пикник за двама!

3 съвета за постигането на незабравим спомен
Перфектен пикник за двама!

Пригответе бърз и здравословен обяд, поставете го в кошница, грабнете одеяло, хванете половинката си за ръка и тръгнете накъдето ви видят очите!

Романтичният пикник за двама сред природата е лесно осъществим и не се нуждаете от кой знае какво. В същото време това е най-бързият начин да изгоните скуката и еднообразието от ежедневието си и да разнообразите заниманията, на които обикновено се отдавате в свободните дни! 

Предлагам ви 3 съвета, с които ще превърнете това приключение в незабравим спомен!

Изберете подходящо място

1509078Thinkstock/Guliver


Направете всичко необходимо да намерите място, което е близо до дома ви, но разполага с красива поляна и естествена сянка от дървета. Определено няма да направите добър избор, ако заложите на поляна без дървета. Имайте предвид, че дори и през май слънцето е силно около обедните часове! В големите градове има достатъчно паркове, които могат да бъдат добър избор за вас.

Храната

1509075inm.com

Заложете на храна, която можете бързо да приготвите вкъщи и в същото време ще е радост за сетивата ви. Подходяща е сезонната зелена салата с репички и лук – овкусена със зехтин и лимон. Препечени филийки хляб, които можете да поставите в хартиен плик, за да не загубят хрупкавия вкус. Изпробвайте комбинацията между сирене с боровинки и нарежете около него любимите си плодове. Подходящо е да приготвите кюфтета от магданоз или тиквички. Вземете си нарязани на тънки лентички моркови, за да хрупате след като сте приключили с обяда! Добавете в кошницата бутилка от любимото си вино, две чаши, прибори за хранене, мокри кърпички и салфетки.

Малките детайли

1509077Thinkstock/Guliver


Не пропускайте дребните неща, които могат да дадат завършеност на вашия пикник. Добре е да имате голямо одеяло, ако искате да седите или лежите на тревата. Малка покривка за хранене, върху която ще сложите храната. В случай, че носите месо, яйца или други нетрайни на висока температура продукти, то е добре да се заредите с хладилна чанта, което ще гарантира и правилната температура за виното или бирата. По-добре ще се чувствате, ако използвате истински прибори и чаши, отколкото пластмасови! Поставете в термос чай или кафе – за тях можете да направите компромис с чашите. Не забравяйте да вземете достатъчно количество вода и торба за боклуците, за да почистите след себе си. Не на последно място подгответе се с препарат против комари и дезинфектант за ръце.

Вече сте готови за едно ново приключение!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април