Няколко мита за женската сексуалност

Няколко мита за женската сексуалност

Твърде дълго сме следвали мъжкия модел на сексуалност. Това е накарало хетеросексуалните жени да се научат да следват желанията на мъжете. Мнозина продължават да се опитват да се впишат в сексуален модел, който не само е остарял, но не е бил адекватен от самото начало, пише mila.bg.

1. Сексът е за задоволяване на мъжките нужди

Желанието и удоволствието на жените обикновено са свързани с мъжете или са предназначени да помогнат или задоволят сексуалните нужди на силните си половинки, независимо дали става дума за филм, излъчен по телевизията, игрални филми и дори в женски списания.

 

 

2. Жените заслужават наказание за това, че са сексуални

Съдебните дела, засягащи женската сексуалност, рутинно завършват със съдебно преследване. Желанието на жените е подозрително. Нашата сексуална реакция се превръща в оръжие срещу нас.

3. Сексът е свързан с размножаване

 

 

Има държави, в които магазините и аптеките, които не искат да подкрепят женската сексуалност, съществуваща отвъд хетеросексуалното размножаване, могат да откажат на откажат контрол върху раждаемостта, независимо от формата на контрацепция, защото това противоречи на техните корпоративни и културни вярвания.

Това строго ограничава сексуалността на жената до нейните биологични функции.

4. Желанието е равно на физическа възбуда

Преподаването на сексуално образование в училищата и университетите означава фокусиране върху линеен цикъл на сексуална реакция. То не прави нищо, за да критикува старите и остарели парадигми.

Желанието често не се обсъжда или се приема, че е същото като физическата възбуда. Това обаче е тотално невярно.

5. Контролът на раждаемостта е свързан с бързи решения

В западната медицина сексуалността е патологизирана. Ние търсим бързи решения за репродукцията: хапчета и медицински интервенции, за да я "поправим”.

Почти не се изследва истинската сложност на женското желание, сексуалните нужди на момичетата или дългосрочно образование. Жените често изобщо не се питат за сексуалността.

6. Хетеросексуалният секс е "норма"

По начина, по който хората говорят и рамкират секса, хетеросексуалното сношение е предполагаема норма или цел. Явления като предигра често се замитат под килима, защото тези сексуални активности всъщност носят удоволствие на жените.

 

 

 

 

Проникването на пениса във влагалището все още за някои култури и индивиди е единственото определение за секс.

ключови думи:
сексуалност

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май