Ново 20! Мастурбцията била опасна, ето защо

Ново 20! Мастурбцията била опасна, ето защо

Няма какво да се лъжем или да говорим завоалирано – всеки човек мастурбира – дори и тези, които не си го признават! Без значение дали имаме половинка или сме сами от доста време, то това да си доставим сами удоволствие понякога е много приятно!

Но как ще реагирате, ако научите, че мастурбацията всъщност е много опасна! Поне това казва андрологът д-р Хизри Хизриев.

Като начало нека обясним какво представлява андрологията. Коренът й идва от гръцки: αντρας, andras – "мъж" и logos – "слово", "наука". Това е медицинска наука, изучаваща структурата, функциите и заболяванията на мъжката полова система и особено стерилитета при мъжа.

Може да се каже, че андрологията представлява мъжкия еквивалент на гинекологията, която се занимава с медицинските проблеми на женската репродуктивна система

"Мастурбацията влияе по необичаен начин върху качеството на живота на всеки мъж и жена", заяви докторът.

Според него опасна е обсесивната мастурбация, при която се твърди, че идеята за самозадоволяване се налага на човек отвън против неговата воля. 

В допълнение, лекарят класира дезадаптивната мастурбация като патологичен тип. "Дезадаптивната мастурбация представлява вариант на самозадоволяването, който не може да бъде възпроизведен с партньор", уточни специалистът.

"За да изгради отношения, семейство, да има деца и така нататък, най-често човек е тласкан от хормони и желания. Ако го потискаме по някакъв друг начин (в случая мастурбацията), този вид мастурбация води до факта, че мъжът или жената, които трябва да се запознаят, да създадат семейство, да изградят своя съвместен сексуален живот - вместо това те мастурбират.

А по-страшното е, че самозадоволявайки своите сексуални потребности те не виждат смисъл да търсят друг човек и мастурбацията ги устройва", предупреди д-р Хизриев.

Андрологът класифицира нормалните видове мастурбация като предпубертетна – когато има лек прилив на надбъбречни хормони.

Вторият тип мастурбация се проявява най-често в пубертета, когато се наблюдава вторият прилив на хормони и ви позволява да се запознаете с вашите ерогенни зони.

Третият и най-опасен вид мастурбация е т. нар, "заместваща" – когато човек сам запълва празнотата в интимния си живот.

"Ако продължите прекалено дълго с третия вид мастурбация, то след време може дори да не търсите, а и да не искате да имате човек до себе си! Това вече е наистина опасно", категоричен е специалистът, пише  jenata.blitz.bg.

ключови думи:
мастурбация

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април