Нахранете либидото си. Първа стъпка

Не забелязвате ли, че е гладно?
Нахранете либидото си. Първа стъпка

Забравете за пластичната хирургия! Ако искате да изглеждате и да се чувствате по-млади, трябва по-често да разлюлявате полилеите на съседите от долния етаж, смятат специалисти.

Всъщност редовната сексуална тренировка е доказана магическа формула за здраве и младост. За съжаление, не всички могат да се похвалят със неповторими секс изживявания, нали?

Дори когато не сте прекалено изморени, пак може да "загубите" либидото си някъде по пътя за вкъщи, докато чакате в задръстване, например. Понякога пък решавате, че сте твърде непривлекателни за партньора и съвсем целенасочено се лишавате от интимни приключения.

Разбира се, "анемичното" желание за секс може да бъде резултат от хормонални проблеми или логично следствие от менопаузата или андропаузта, които унищожават една голяма част от хормоните, отговорни за сексуалната активност.

Обаче определени фактори, свързани с начина на живот, като нездравословен хранителен режим, алкохол, стрес, тютюнопушене, липса на движение също могат да се отразят твърде зле на сексуалното здраве.

"Все пак балансираното хранене е от съществено значение за производството на хормони и поддържането на либидото в добро състояние", твърди британският здравен специалист Сесилия Трийгър.

Според нея, ако хапвате добре и тренирате редовно (както в леглото, така и в залата), наистина ще съхраните младостта си сравнително за по-дълго време.

Нека видим с какво още може да помогнете на либидото си:

Първа стъпка: Нахранете ума

"Най-сексуалният орган в човешкото тяло е мозъкът", обяснява Трийгър. "Той произвежда хормони и химически вещества, които предизвикват тези хубави чувства на любов, привличане, възбуда и оргазъм.

С две думи: трябва да се уверите, че хапвате храни, които съдействат на ума ви да освобождава повече от въпросните съединения".

Би било добре да заложите на хранителен режим, който повишава нивата на допамин в организма - хормон, който е сериозно отговорен за желанието. Поради тази и други причини, той е ужасно необходим за качествения любовен живот.

Добри приятели на либидото

За да стимулирате мозъка си да освобождава повече допамин, трябва да приемате храна с богато съдържание на белтъци, тъй като в тях има аминокиселини. А последните притежават крайно хубавото качество да се преобразуват в мозъчни импулси и да причиняват пърхане на пеперуди в корема.

Така че в менюто ви е добре да има червено месо, тлъсти риби, яйца (разбира се), извара, грах, мляко, цвекло и банани.

Производството на допамин "разчита" и на присъствието на минерали и витамини. За това яжте свежи плодове и зеленчуци. Динята, например, е едно добро допълнение към "сексуалната" ви диета.

Босилекът, пиперът (лютият особено), копърът, семената от лен, чесънът, розмаринът са прекрасни подправки за "вечеря" в леглото.

С умерено количество алкохол също бихте могли да повишите нивата на допамин. Това обяснява защо когато изпиете чаша вино настроението ви се подобрява.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май