Напълно непознати, но заедно

Един фотографски проект с чудна идея
Напълно непознати, но заедно

Бихте ли хванали за ръка човек от улицата, когото не познавате? Някой, когото виждате за първи път в живота си? Не? Да?

Да ви кажа честно, аз не бих. Но го направих :) Е, не беше точно на улицата, а на концерт на любимата ми изпълнителка Ayo, която накара цялата публика да се държи за ръце в продължение на една песен време. Разбрахме идеята: когато сме заедно, сме по-хора, а човешкият контакт и неповторим и по-силен от електричество.

Такова е посланието и на интересния фотографски проект "Touching Strangers”, който е плод на седемгодишен труд и усилията на талантливия фотограф Ричард Реналди.

979215Sho&Tell

979216Sho&Tell

979217Sho&Tell

За да направи незабравимите си кадри, на Ричард му се налага да проведе многобройни "преговори" с куп минувачи от улицата и да ги убеди да се снимат (и докоснат) с други непознати. Задачата не е лека, както се досещате. Но мистър Реналди се справя повече от отлично с нея.

Така американецът успява да запечата на лента хиляди "докосващи се", които не знаят нищо един за друг, но това не пречи на синергията между тях да се усеща на всички равнища.

Готиното е, че много скоро ще можем да разгледаме няколко от най-успешните фотографии на Ричард в специална книга, която ще бъде издадена през 2014-та.

Та, да се върнем на темата – какво ви е мнението за непознатите? Споделете ни тук или във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май