Любов за една нощ лекува разбито сърце?

Любов за една нощ лекува разбито сърце?

Ако човекът до вас ви е напуснал, излъгал, предал, най-доброто лечение е да си легнете с някой друг. Това може да е секс за една нощ, но облекчава страданията от тежка раздяла, съветва Уенди Уолш, психолог и специалист по терапия за двойки от Лос Анджелис.

Такава забежка вдига самочувствието, поражда сладко усещане за реванш и е добър отскок към новата посока в живота, обяснява Уолш.

"Любовта е вкусен коктейл от неврохормони, затова, ако са ви зарязали, преминавате през един вид отнемане на наркотика и абстиненция”, казва тя.

Важно е обаче внимателно да изберете партньора, дори и да сте с него само веднъж. Не се насилвайте с човек, който ви е антипатичен - все пак трябва да го харесвате.

Не хранете и надежди за трайна връзка – трябва да сте подготвени, че тя вероятно ще приключи бързо. След раздяла хората са особено уязвими и неуважителното или пренебрежително отношение допълнително ги разтърсва емоционално.

Друга опасност се крие в чувството на срам, което може да изпитате след инцидентно случила се бурна нощ. Психотерапевтът препоръчва

да не се хвърляте в обятията н а случаен партньор, ако това противоречи на моралните ви убеждения.

"Извадете поуки от злополучната и неуспешна връзка", съветва друг експерт – психоложката и писателка Александра Соломън. Според нея е добра идея да напишете писмо до себе си, обяснявайки какво се е объркало в отношенията.

ключови думи:
Любов за една нощ

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май