Жени на настроения

Кой е виновен за променливата природа на дамите?
Жени на настроения

Винаги са смятали нас, жените, за по-променливия пол и, между другото, всеки ден (без да искаме) потвърждаваме, че това е така. Резултатите от наскоро проведено в Швеция изследване пък ни дават официално разрешение да променяме настроенията си, когато и както пожелаем. Защото...

Експериментът

След като сканирали мозъка на група жени, шведски учени установили, че те имат повече мозъчни рецептори за "улавяне" на серотонин – т.нар. хомон на щастието. Но, за да бъдат активирани въпросните рецептори, е нужен протеин, който при дамите, логично, е в по-малки количества.

Това, разбира се, не е първото такова прочуване. Съвсем наскоро специалисти от университета в Монреал откриха, че мозъкът на мачовците произвежда с 52% повече серотонин от този на нежните им избраници. Всичко е ясно - не сме виновни :)

А за да преодолеем биологическата несправедливост, специалисти ни съветват да приемаме храни, богати на протеин. И ние специално го правим! 

Междувременно, нека ви попитаме: съгласни ли сте с изводите на експертите – по-често ли променят настроенията си жените или не?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май