Емоция в буркан. Без консерванти

За 365 вълнуващи и забавни дни
Емоция в буркан. Без консерванти

Давали ли сте си някога сметка колко подценяван е стъкленият буркан. Да, същият този, който се среща в кухнята или на рафтовете в мазето. Освен да складирате в него чай или подправки обаче, той може да намери къде-къде по-симпатично приложение. И повярвайте ни, то изобщо не е свързано с компотизиране. *L'amour, l'amour и пак l'amour...

Щастливци сте, защото познавате изключителен човек. И този човек е именно вашият партньор, сродната ви душа, спътникът в живота ви. Но тук идва сложната част – да поддържате пламъчето на любовта живо. Ммм, как? Отговорът е: с всевъзможни изненади и ежедневно затвърждаване на обичта.

Та, каква е ролята на буркана тогава? Най-общо казано, той може да се превърне в малка съкровищница с пожелания, която да осмисля общите ви сутрини. Това отключва възможността да синтезирате всички онези чувства, които изпитвате към половинката си, да ги отразите върху лист хартия и да ги поставите в стъкления съд.

Martha Stewart.com

На обекта на желанията ви пък се пада честта да изтегля по едно печелившо билетче от сандъка с емоции. И да, за целта ще трябва да надпишете 365 листчета – по едно за всеки ден. Ами, най-добре започвайте още отсега...

Импровизирайте! Съдържанието на бележките може да бъде разнообразно – всекидневно, мотивиращо, инспириращо, еротично, като не е необходимо да се ограничавате само до тривиалните любовни сентенции.

Пуснете вътре пожелания за "Приятен ден!", например, или различни малки лакомства с прикрепени към тях послания. Писъмцата с дневни инструкции, от типа "Защо днес не замениш следобедния сладкиш с кисело мляко и ябълка!", могат да се окажат супер здравословни, при това. А текст "Ела тази вечер след работа в спалнята!" (поставен случайно най-отгоре) ще превърне и най-тежкия ден в приятно очакване.

Креативни сте, затова оставяме подбора на материалите, цветовете и другите детайли на личния ви вкус. Ще ви подскажем, че дори може да украсите "буркана на любовта" с панделки, сухи цветя или ароматни билки. И на финала, обикновения стъклен предмет ще придобие съвсем различен вид. 

И преди да ни обявите в неизлечим романтизъм, добавяме, че целта (винаги!) оправдава средствата. А този случай съвсем не е изключение.

Правете малки, но значими неща, за хората, които обичате. И, разбира се, наслаждавайте им се заедно :)

 

*l'amour ( от френски език - "любов", бел. ред.)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 07.01.2012 | 16:01
    Този коментар беше изтрит поради неспазване правилата на сайта!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май