Ако заспим след секс,значи че сме влюбени

Ако заспим след секс,значи че сме влюбени

Ново американско изследване доказа, че ако заспим след секс, това означава, че сме влюбени в партньора. Проучването било направено от екип еволюционни психолози от университетите в Мичиган и Пенсилвания.

1782698

В експеримента участвали 456 доброволци, които попълнили по интернет анонимни формуляри за сексуалните си преживявания. Анкетираните трябвало да отговорят на въпросите "кой първи заспива след секс" и "кой заспива първи без секс".

От анализа ставало видно, че партньорите, които изпадат в сън след акта, след като се събудят са много по-склонни към нежности и вербално общуване.

Изследователският екип установил, че противно на общоприетите клишета, веднага след акта мъжете не заспивали по-често от жените. Но дамите по правило заспивали преди партньорите си, ако не бил извършен полов акт.

1782697

Будното състояние на мъжа след секс еволюционните психолози обяснявали като следа от миналото, когато силният пол бдял партньорката да не се измъкне след акта и да потърси друг. Мъжете бодърствали и с цел да подканят партньорката към нов акт, когато възстановят силите си.




ключови думи:
влюбени заспиване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април