9 фрази, които влюбените двойки използват един за друг

Любовта при тях се подразбира!
9 фрази, които влюбените двойки използват един за друг

Стабилната връзка се основава на добра комуникация, взаимност и любов.

Подобни двойки по-лесно преодоляват трудностите, пред които са изправени във връзката си. Обикновено при разногласия във възгледите, те бързо съумяват да намерят пътя един към друг, така че да не бъде нарушен баланса помежду им.

"Една здрава връзка не се основава на това как се отнасяте един към друг, но и това което казвате за другия”, споделя семейният терапевт Майкъл Ларсен, който работи с много влюбени двойки по-лесно да се справят с раздялата.

Самият той е открил 8 фрази, които трябва да казвате редовно помежду си, за да съхраните любовта и хармонията в ежедневието си!

1. ”Оценявам това, което правиш”
Според Майкъл най-честите оплаквания на двойки, които преминават през развод е че така и не са усетили добра оценка за усилията, които са положили в семейния си живот.

1609439Thinkstock/Guliver

2. ”Ти си единствен/а за мен”
Никога не приемайте другият за даденост! Не пропускайте възможност да кажете на глас, че оценявате уникалността на партньора до вас.

3. ”Колко си красива”
Необходимо е във връзката ви да присъстват комплиментите, за да не потърсите доказателства за това някъде другаде. Не е нужно комплиментите да бъдат единствено и само за външния вид.

4. ”Забавлявай се тази вечер, скъпи/а”
Позволете си всеки от вас да има личен живот, това ще ви помогне да избегнете еднообразието, а и да продължите да имате свои интереси на които държите. Забравете за ревността, ако искате да се радвате на безоблачен съвместен живот.

5. ”Каня те на любовна среща”
Не оставяйте да угасне любовта ви! Полагайте специални усилия да се изненадвате взаимно и да доставяте радост на човека до вас. Погрижете се да внесете повече разнообразие в делника си!

6. ”Да експериментираме с нова поза в леглото”
Сексуалният живот играе важна роля във това да гледате партньора си с влюбени очи.

7. ”Това ме кара да се притеснявам”
Според Майкъл Ларсен е изключително важно да изкажете на глас страховете си, за да можете по-лесно да изградите доверие помежду си. Не е нужно да поддържате перфектна фасада, защото по този начин ще криете в себе си емоции, които рано или късно ще дадат негативно отражение върху връзката ви.

8. ”Съжалявам”
Не съществува връзка без разногласия, аргументи и проблеми! Важното в случая е как ще излезете от тези ситуации. Много е важно и двамата да бъдете готови да кажете във всеки един момент:”Съжалявам”!

9. ”Обичам те”
И не на последно място е изключително важно да повтаряте тези думички, защото те са жизненоважни за вашата връзка.
Споделете ги във всеки миг, когато го почувствате.

Източник:  Femina.se

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април