5 неща, които да направиш, ако той ти изневерява

5 неща, които да направиш, ако той ти изневерява

Има неща, които можеш да направиш – продуктивни и смислени – когато разбереш, че съпругът или приятелят ти те е предал и е преспал с друга. В такъв момент, когато си шокирана и не можеш да повярваш, трябва да направиш нещо, за да продължиш нататък.

Ето 5 стъпки, които да предприемеш, за да се справиш с тази ужасна ситуация:

1. Реши дали искаш да продължиш с него и заслужава ли връзката ви да бъде спасена.

Това ще отнеме известно време, след като осмислиш случилото се. Трябва да оцениш трезво и обективно какъв тип мъж е той и дали си заслужава да се бориш за любовта ви. Ако принципно не кръшка и това е било еднократен инцидент, тогава може би трябва да му дадеш още един шанс. Ако си признае или поне се извини искрено и явно съжалява, след като му кажеш, че си разбрала, опитай се да му простиш. Случва се всеки да кривне и ако е еднократно, може да се преживее.

Но ако го е правил и преди или е въртял сериозна афера с любовница, или пък не изглежда да съжалява особено, добре си помисли дали има смисъл да го търпиш.

2. Обсъдете го

Ако решиш да му простиш и да му дадеш втори шанс, трябва да говориш сериозно с него, за да разбереш какво е станало и защо. - Какви са чувствата му и какво мисли сега. Това може би ще е мъчително и болезнено, но е важно да го изслушаш. Както и той теб. Той трябва да разбере, че те е наранил и да прояви желание да ти даде време и пространство да се успокоиш.

3. Починете си един от друг

Може да ти се стори, че това би навредило, но дори кратко прекъсване на контактите със съпруга или приятеля ти след изневярата му, може да ви помогне да осмислите нещата и да решите какво да правите от тук нататък. Ако си спестиш болката и раздразнението от общуването с него, особено веднага след като си научила, ще ти прочисти главата и ще мислиш по-трезво.

4. Стигнете до корена на проблема

След месеци на разгорещени дискусии и терапия, където се изслушвате и говорите за чувствата си, би трябвало да стигнете до основната причина за изневярата му. Може би ти е бил ядосан за нещо, без да знаеш, и не е знаел как да действа. Или пък връзката ви е била на път да стане по-сериозна, той се е уплашил и изневярата му е знак, че се е видял обвързан с теб завинаги. След като стигнете до първопричината за прегрешението му, можете да започнете работата по избягването на подобни случки занапред.

5. Ако не можеш да го преживееш, дори след месеци усилия, сложи край

Просто няма смисъл да си губиш времето и нервите и най-добре сложи край на връзката. Ако не можеш да му простиш и да му се довериш отново, недей да продължаваш да живееш в ярост и болка.

ключови думи:
изневяра

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април