Не преувеличавам! Ей сега ще ви приготвя царевичка за чудо и приказ.
Всъщност, толкова ще ви хареса, че, освен да четете за нея, ще ви се прииска да си я направите сами.
А когато това стане, ще ви трябват:
8 кочана сладка царевица, по възможност – току-що набрани от градината на баба и дядо :)
3 лайма
1 голяма глава чесън
100-110 грама разтопено масло
сол, пипер
1-2 стръкчета свеж босилек и 1-2 стръкчета свеж градински чай (всъщност, спокойно може да ползвате и други, по-любими, подправки)
зехтин
Работата е следната:
inmНай-напред, нарежете скилидките чесън на едро. Изсипете ги в блендер и добавете вътре предварително изстискания сок от лаймовете.
Овкусете с малко сол и черен пипер. Разбъркайте до получаване на гъста консистенция, като на пюре. Накрая изсипете и разтопеното масло и бъркайте до пълното сприятеляване на съставките. Получената смес съхранявайте в хладилник до използването ѝ.
Междувременно, отстранете зрънцата от кочана на царевицата. Гледайте да изберете най-хубавите и сочни жълтурковици. Ном-ном-ном :)
Загрейте малко зехтин в дълбок тиган на котлона, на умерена температура, и задушете царевичката вътре. Целта е да омекне перфектно. Разбира се, винаги бихте могли да я оставите и по-хрупкава, ако я обичате такава.
Малко преди да я свалите от котлона, добавете зелените подправки, предварително нарязани на ситно, заедно с 1-2 лъжици от чесновата паста. Разбъркайте до пълно комбиниране на продуктите. И готово!
Съветвам ви да консумирате специалитета "Да си оближеш пръстите" леко охладен :)
Добави коментар