Охладете кафето!

Надвийте жегата с любимата си напитка, малко сладолед, мляко, лед и...
Охладете кафето!

Когато стане напечено, ама буквално, напечено, започваме да се питаме кой е най-добрият начин да се разхладим, нали? Много често това се случва и с ледена вода. Когато обаче искате хем да избягате от горещината, хем да вложите малко творчество, неминуемо се сещате за ледените кафени напитки. Лично аз понякога дори ги предпочитам пред домашно приготвените фрешове и студени чайове, защото пробуждат заспалата ми глава много по-добре :) А сега вижте днешното ни предложение за това как да изстудите кафето.

inm.comКафе със сладолед: за това човек би се сетил почти инстинктивно, стига да има подръка кутия сладолед. Ако досега не ви се е случвало да пуснете топка сладолед в горещата кофеинова напитка, трябва да знаете, че си заслужава.

Тъй като при изстиване кафето изостря горчивия си вкус, сладкият сладолед се явява перфектен вкусов партньор и премахва нуждата от употреба на допълнително количество захар. Досега най-сполучливите участници във въпросната комбинация от страна на кафето са: еспресо и турско, а от страна на сладоледа: сметанов, ванилов, кокосов или тирамису.

Ако към така получената смес добавите прясно мляко или сметана, вкусът се получава още по-плътен и задоволяващ.

Фрапе: Когато го консумирате навън изглежда много специално, но всъщност приготовлението му е просто. Най-особеното в цялата работа е, че ако искате да постигнете максимални резултати, трябва да си закупите електрическа бъркалка за фрапе (не се тревожете, цената им е в порядъка на няколко лева) от някой магазин за домашни потреби. Ако не желаете да се разкарвате обаче, може да се справите и с домашния миксер. Останалото е просто.

Пригответе си подходящ съд, в който да разбъркате следните съставки (за двама):

  • 2 ч.л. нескафе

  • 150 мл прясно мляко

  • няколко кубчета лед

  • 2 ч.л. захар (по желание)

  • вода

Най-напред в съда изсипете кафето, един пръст студена вода и захарта. Разбийте ги с бъркалката или миксера за около 10-15 секунди до получаването на пяна. Същата обаче не бива да превишава 4-5 сантиметра. След това бавно, по ръба на съда излейте и млякото. Добавете и леда. Поставете напитката във високи чаши и сложете по една сламка за разкош.

inm.com

Студено еспресо с коняк: сварете еспресо и го оставете да се охлади в хладилника. След това в подходяща чаша поставете няколко кубчета лед и добавете няколко чаени лъжички коняк по ваш избор. След това залейте с изстуденото кафе и добавете захар на вкус. Напитката вече е готова за консумиране.

Очакваме и вашите предложения за охлаждащи (кафени) напитки. Дотогава, отпивайте от лятото с удоволствие и страст :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май