Облачно, с кюфтета

Само че нашите са... от магданоз!
Облачно, с кюфтета

И аз обичам, ама много обичам класическите кюфтета. Обаче тези, магданозените – казвам ви съвсем непредубедено, са чудесни. Освен това, можете да ги ползвате като разядка преди същинските, т.е. тези от кайма, ако сте напълно убедени, че зеленчукови кюфтета не съществуват :) 

Продукти:

  • 4 връзки (може и повече) нарязан на ситно магданоз

  • 4-5 яйца

  • 3 скилидки чесън, нарязани на дребно (ако много го обичате, увеличете дозата)

  • 1 малка глава лук, също нарязана на ситно

  • 200 гр сирене, натрошено

  • 4 с.л. брашно

  • смлян черен пипер и сол на вкус

  • няколко щипки кимион (по желание)

inm.comИзсипете в купа или друг подходящ съд нарязания магданоз, след което добавете и яйцата. Размесете добре. Прибавете всички останали продукти и подправките накрая. Започнете да бъркате отново до получаването на еднородна смес. След това с нея оформете малки симпатични кюфтенца (може и по-големи, но няма да са толкова симпатични).

Когато изваете прекрасните форми, загрейте котлона на средно висока температура. Набрашнете леко произведенията, подхвърлете ги в тигана и изпържете.

Майсторите съветват да консумирате магданозените творения, като ги залеете с кисело мляко, подправено с копър и чесън.

Наслука и добър вкус!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май