Грейпфрут на грил. О, да!

Нещо против печенето на цитруси?
Грейпфрут на грил. О, да!

Казват, че грейпфрутът топял мазнини. Не съм сигурен дали е така и няма как да бъда, понеже не фигурирам в списъка с големите привърженици на въпросния цитрус. Ако трябва да бъда честен докрай, почти не съществува плод, който да е в състояние да ме докара до органолептичен възторг. Та, и с грейпфрута е по същия начин. Вари го, печи го, той си остава същата горчива, кисела... оп, печене ли споменах?

За грейпфрута още казват, че ако сте достатъчно авантюристични да го опечете, ще му позволите да ви разкрие своите неподозирани заложби. По този начин той не само ще стане по-малко кисел и горчив, но ще придобие аромати и вкусове, които със сигурност могат да ви изненадат.

Но как се пече грейпфрут? Пече се, като го разделите наполовина. Отрежете парче от дъното на всяка половинка така, че да й осигурите плоска и стабилна основа. Прокарайте нож по целия периметър между кората и месестата част, но не отделяйте последната. След това не само можете да поръсите с малко захар или мед, но и да добавите нестандартни неща като канела, индийско орехче, карамфил, черен пипер, сол, чили сос, сос от нар и др. Междувременно грилът на фурната се е загрял до максималната си възможна температура и е готов да опече плода. Самото печене трае 5, максимум 10 минути. Да ви е сладко... пардон, кисело... искам да кажа люто!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април