Аспержи с прошуто

Бързо, лесно и вкусно предястие :)
Аспержи с прошуто

Най-важното

Надникнете тук, където освен полезна информация за достойнствата на аспержите, има още една страхотна рецепта с любимия ни суперзеленчук.

Скъпи фитуелчета, даваме всичко - само да е пролет! Улиците, чиито минувачи са обхванати от лежерни настроения, да ухаят на цветчета и... Ех, сезони. В този пролетно-ведър смисъл, има едно нещо, което бихме хапнали с удоволствие... Аспержи с прошуто с фин меден дъх, пармезан и пресен лук. Ммм!

Деликатността на съставките непременно изисква внимателно отношение, особено при термична обработка. Ако просто вземем предвид това, със сигурност на финала ще се наслаждаваме на повече от великолепен вкус.

Необходими продукти:

500 грама аспержи

150-200 грама прошуто (или бекон) на тънки резени

5-6 пера зелен лук

2-3 супени лъжици пармезан

2-3 супени лъжици зехтин

2 супени лъжици мед

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Аспержи с прошутоinm.com

Аспержите се измиват и се подрязват на около 1-2 сантиметра в основата. След като са почистени, се събират на снопчета по три, намазват се със зехтин и се поръсват с подправките. После, всяко снопче се увива спираловидно с парче прошуто.

През това време, перата лук се потапят за 30 секунди във вряща вода и след като бъдат извадени и отцедени, служат за завързване на снопчетата.

Аспержите се запичат на горен реотан във фурната на 200 градуса. Няколко минути след като прошутото започне да покафенява, се намазва с мед.

Вкусотията е готова след 10-15 минути, когато вече месцето е станало хрупкаво, а аспержите - перфектно крехки. Охо, не пропускайте да поръсите с пармезан...

Нито пък да се насладите на тази проста великолепност! :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април